En toen was het klaar

Foto: Merlijn Scharn
Foto: Merlijn Scharn

En dan opeens is hij er, de dag waarop ik zo zeker weet dat het klaar is voor mij. Niet klaar in de zin van geen oog meer voor, of niet meer kunnen inleven en voorstellen, maar klaar met een heel mooi project waar ik samen met Danitsja en Pauline in april 2014 leven in heb geblazen. ADHDvrouw, de vrouw die ik herkende maar waarvan het jaren duurde voordat ik de diagnose kreeg, 50 jaar was ik in die tijd. Nog steeds lees ik verhalen van vrouwen die helaas net zo’n lange lijdensweg hebben moeten afleggen als ik. Daarvoor is ADHDvrouw ook in het leven geroepen, er moest herkenning en erkenning komen. Sterker nog, we wilden dat er eindelijk naar ons werd geluisterd.

Congressen

Nu 4 jaar verder met een heel groot aantal volgers weet ik dat we worden gehoord en gevonden. Helaas leverden de congressen zoveel energie en werk en toch geen inkomen op, dat we vorig jaar besloten er geen meer te organiseren.  Jammer, zeker is dat jammer, en toch weet ik dat we ons goede en fijne werk ook online kunnen voortzetten.

Hyperfocus

In 2017 merkte ik al dat het bij mij weg begon te zakken, mijn passie lag absoluut bij het organiseren van de congressen, het netwerken en informatie tot mij nemen. Dagen en nachten lang 😊 je kent het vast wel, wanneer de hyperfocus er eenmaal is, houdt dan je hart maar vast! Ik ging me verdiepen in de politiek en dacht, wanneer ik echt wat wil veranderen, moet ik daar zijn waar het beleid wordt gemaakt. Wellicht utopisch om te bedenken, maar hé, zeg eerlijk, iedereen heeft mij ook uitgelachen om het in het leven roepen van ADHDvrouw. Kijk wat we een prachtig online gebeuren zijn geworden, waar we dagelijks nog heel veel vrouwen mogen en kunnen helpen.Momenteel ben ik dus raadslid in een prachtig dorp in Brabant en ook die functie voer ik met overgave uit.

Laat je niet tegenhouden

Ik wil ook wat meegeven met mijn verhaal. Een vrouw met ADHD laat zich niet tegenhouden en gaat voor wat zij voelt als rechtvaardigheid, heeft een onvoorstelbaar doorzettingsvermogen en weet wat het is om na vallen steeds weer op te staan. Wat mij betreft ga ik het stokje over geven, aan degenen die nog zoveel voor vrouwen met ADHD kunnen betekenen. Als ambassadeur blijf ik natuurlijk altijd betrokken, we hebben er namelijk keihard voor gewerkt met zijn allen. Daarvoor wil ik jullie bedanken, voor het vertrouwen wat jullie in mij hebben gehad, de grote opkomst tijdens de congressen en vooral het gevoel dat we er niet alleen voor staan en elkaar door dik en dun blijven steunen. Tot ziens en vergeet niet dat je een prachtig mens bent met onvoorstelbaar veel mogelijkheden, zoek je passie en ga er voor! Wij kunnen dat!

Liefs

Monique

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s