Persvoorlichting

Interview met ADHDvrouw?

Wil je een interview met ADHDvrouw of heb je informatie van ons nodig voor een bericht in de media? Neem vooral contact met ons op, als de insteek bij onze doelgroep past dan helpen we natuurlijk graag!

Monique van Zwieten – Projectmanager evenementen en directeur 2BBusy/ADHDvrouw
monique@adhdvrouw.nl & 06-22220130

Danitsja Scharn-Koster – Coördinator communicatie en medewerker events 2BBusy/ADHDvrouw
danitsja@adhdvrouw.nl & 06-18570125

ADHDvrouw in de media

Op deze pagina zijn de berichten te vinden die over ADHDvrouw zijn verschenen op websites, televisie, radio, tijdschriften, kranten enzovoorts. Ook ons persbericht is onderaan deze pagina te vinden. Heb je ons ergens in de media gespot? Laat het vooral weten!
Het congres richt zich op vrouwen met ADHD, alle subtypen. Dus ook ADD wat sinds de DSM V onder ADHD valt. Mannen met en zonder ADHD zijn natuurlijk van harte welkom. Voor jezelf is het interessant als je ADHD hebt of denkt te hebben, wanneer je een ADHDvrouw als partner/dochter/dierbare hebt is het zeker de moeite waard om meer over haar unieke brein te leren!

Persbericht juni 2016

Vrouwen vallen buiten de boot in GGZ, dat moet anders!

14 juni 2016

ADHDvrouw organiseert op 25 juni een congres over gender en zorg. Het congres gaat over eten, slapen en humeuren en heeft als titel ADHDvrouw – Help! Mijn bioritme loopt uit de maat. Het congres gaat plaatsvinden bij Perron 3 in Rosmalen, het volledige programma is op onze website te vinden. Via deze weg nodigen we u graag uit hierbij aanwezig te zijn. We zouden het een eer vinden u te mogen ontvangen!

 

Het volgende congres zal gaan plaatsvinden op 1 oktober 2016 en heet ADHDvrouw – Van onzeker meisje naar ADHD Powervrouw. De focus tijdens dat congres ligt op zelfbeeld en pesten, specifiek gericht op vrouwen met een (psychische) aandoening. Deze editie zal in Zwolle gaan plaatsvinden, de exacte locatie wordt snel bekend gemaakt.

 

Gezien onze eigen trajecten binnen de gezondheidszorg, de struikelblokken waar vrouwen mee te maken krijgen en het onnodig lang ronddolen zonder juiste hulp en diagnose zijn we ADHDvrouw gestart. Initieel gericht op vrouwen met ADHD, maar al snel merkten we dat vrouwen met autisme, Asperger, bipolaire stoornis, depressie, dyslexie, burn-out, ME, MS, fibromyalgie, B12-deficiëntie enzovoorts de weg naar ons weten te vinden. Onze samenwerking met Women Inc benadrukt onze koers richting meer informatie en sneller de juiste hulp en diagnose voor vrouwen die nu hun weg niet kunnen vinden binnen de gezondheidszorg.

 

Het laat krijgen van de juiste hulp en diagnose kan een vernietigend effect hebben op de kwaliteit van leven, het zelfbeeld, het ontwikkelen van uiteenlopende ‘gewone’ vaardigheden en het volgen van een succesvol pad. Talloze vrouwen komen in verkeerde trajecten terecht of vallen buiten de boot door een gebrek aan kennis, dat móet anders.

 

Op 1 oktober behandelen we aan de hand van lezingen, workshops, entertainment, ons eigen verhaal en uiteenlopende stands verschillende facetten van ADHD bij vrouwen, psychische aandoeningen bij vrouwen, hulpmiddelen die hierbij kunnen worden ingezet en het verbeteren van zelfbeeld en zelfvertrouwen bij vrouwen die langdurig zonder de juiste hulpmiddelen tegen zichzelf zijn aangelopen. We hopen u op deze dag een genuanceerd en eerlijk beeld te geven van de impact van het gebrek aan de juiste kennis op het dagelijks leven van de vrouwen die er de dupe van zijn geworden. Met een positieve insteek en optimistische houding hopen we honderden vrouwen te inspireren om de juiste hulpmiddelen op te zoeken en het zichzelf te gunnen om het leven mooier te maken.

 

De praktische informatie over het congres van 1 oktober staat op onze website, deze zal snel verder worden geüpdate. Het programma zal om 9:30 uur starten en tot ongeveer 18:00 uur doorlopen. Het programma van het congres op 25 juni 2016 staat al online. Het belooft weer een onvergetelijke dag te worden!

 

Praktische informatie

Congres ADHDvrouw – Help! Mijn bioritme loopt uit de maat

Zaterdag 25 juni 2016, van 9.00 tot 18.00 uur

Perron 3, Hoff van Hollantlaan 1 , Rosmalen

 

Congres ADHDvrouw – Van onzeker meisje tot ADHD Powervrouw

Zaterdag 1 oktober 2016, van 9.00 tot 18.00 uur

Nader te bepalen locatie in Zwolle

 

adhdvrouw.nl, twitter.com/ADHDvrouw, facebook.com/ADHDvrouw, instagram.com/ADHDvrouw

Posters en flyers 2016

Schroom niet om onze flyers en posters te verspreiden. Daar zijn we heel blij mee!


Poster ADHDvrouw congres 2016 gewone prijs licht def

 

Flyer ADHDvrouw congres 2016 Bioritme voorkant

Flyer ADHDvrouw congres 2016 Bioritme achterkant

Persbericht mei 2016

Uniek congres over bioritme en vrouwen met ADHD

Na het succesvolle eerste ADHDvrouw congres in 2015, gaat het tweede congres ADHDvrouw – Help! Mijn bioritme loopt uit de maat op zaterdag 25 juni 2016 bij Perron 3 in Rosmalen plaatsvinden. Ongeveer 300 bezoekers en deelnemers zullen elkaar treffen. Lezingen, workshops, stands en entertainment wisselen elkaar af om ADHDvrouwen te informeren en inspireren, handvatten te geven en te vermaken. Ook wordt het eerste boek van ADHDvrouw, Een vrouw met ballen – Openhartige verhalen van ADHDvrouwen, deze dag gelanceerd. Een volle dag voor en door vrouwen met ADHD.

ADHD bij vrouwen, dat werkt vaak anders!

ADHD zit ondanks decennialang gedegen onderzoek en behandeling nog steeds in het verdomhoekje. Vrouwen met ADHD krijgen in de regel erg laat de juiste diagnose en lopen eerst met een of meerdere verkeerde diagnoses rond voordat de juiste hulp wordt gevonden. Problemen in relaties, op het werk, een verstoord zelfbeeld en talloze andere problemen hebben zich dan al jarenlang opgestapeld. Tijdens het congres van ADHDvrouw worden vrouwen met ADHD (en een vermoeden van ADHD/ADD) in het zonnetje gezet, geïnformeerd hoe ADHD zich uit bij vrouwen, ingelicht over de combinatie ADHD en bioritme en geïnspireerd door uiteenlopende hulpmiddelen en behandelwijzen.

Bioritme bij ADHDvrouwen, een levenslange uitdaging

Dit congres gaat over bioritme (eten, humeur en slapen) bij vrouwen met ADHD omdat er nog steeds veel niet bekend is over hoe ADHD zich manifesteert bij vrouwen en hoe bioritme (en hormonen) hier een rol in spelen. Van wetenschappelijk onderzoek naar uiteenlopende vormen van coaching en therapie tot ervaringsdeskundigheid, alle facetten komen op deze bomvolle dag voorbij. Tickets voor het congres zijn tot en met 31 mei slechts €35.- per persoon, vanaf 1 juni kosten tickets €47.- per persoon. Kaarten zijn te bestellen via ADHDvrouw.nl.

Deelnemers

Sandra Kooij, Cathelijne Wildervanck, Malou van Hintum, Women Inc, Janneke Tiemissen, Michelle Storimans, Rutger den Hollander, Bart Lukassen, Theatergroep Bint, Nathalie Aussems en Nadia Goustovsky, Felice Visser, Suzanne van Boven Tessa Faber, Peter en Margriet Pakvis, Gosia Hooijer-Wojciechowska, Jaime Lanser, Arda Nieboer, Doriene van Luttervelt, Audrey Smits, Ilse van Daalen.

Praktische informatie

Congres ADHDvrouw – Help! Mijn bioritme loopt uit de maat

Zaterdag 25 juni 2016, van 9.00 tot 18.00 uur

Perron 3, Hoff van Hollantlaan 1 , Rosmalen

Meer informatie

adhdvrouw.nl

twitter.com/ADHDvrouw

facebook.com/ADHDvrouw

instagram.com/ADHDvrouw

Download het persbericht hier.

Posters en flyers 2015

Dit zijn de posters en flyers van het congres ADHDvrouw – Een vrouw met ballen van 7 maart 2015. De posters en flyers zijn gemaakt door fotograaf Merlijn Scharn, visagie en styling door Arina Reinke en Carla Koster van Lips & Lashes.
Poster Pauline Poster Monique Poster Martina Poster Margriet Poster Danitsja

Persbericht januari 2015

logo blauw_zonderrand copy

Allereerste congres voor en met ADHD-vrouwen

Wie het heeft over ADHD, heeft het doorgaans over drukke of onhandelbare jongeren, kinderen – en dan met name jongens – die al dan niet aan de medicijnen moeten. Dat ook volwassen vrouwen de diagnose ADHD kunnen hebben, is vaak nog onbekend. En daar mag verandering in komen, want vrouwen hebben even vaak ADHD of ADD als mannen en worstelen vaak levenslang met de gevolgen. De organisatie ADHDvrouw wil vrouwen met ADHD op de kaart zetten. Daarom is er 7 maart een congres voor vrouwen met ADHD en professionals in de Jaarbeurs in Utrecht.

ADHD zit nog steeds in het verdomhoekje en vrouwen met ADHD al helemaal. Veel vrouwen krijgen pas op latere leeftijd de diagnose ADHD. Zij kampen dan al jaren met een problematiek die artsen niet herkennen of lopen met onbehandelde klachten die zorgverleners aan hormoonschommelingen wijten, met alle gevolgen van dien.

Wat ontbreekt, is gedegen voorlichting over en hulp bij ADHD specifiek gericht op vrouwen. Vandaar om te beginnen dit congres met lezingen en workshops door professionals en ervaringsdeskundigen en een informatiemarkt met een scala aan producten en diensten voor vrouwen met ADHD.

Psychiater Sandra Kooij, hoofd Kenniscentrum ADHD bij volwassenen bij PsyQ Haaglanden gaat tijdens het congres onder meer in op de typische kenmerken van ADD en ADHD bij vrouwen, de manier van omgaan met de klachten (coping) en de gevolgen. Andere sprekers zijn onder anderen Cathelijne Wildervanck, auteur van het ADHD-boek ‘Hoe haal je het uit je hoofd’ en G. Hooijer-Wojciechowska, MD PhD over ADHD en moederschap. Workshops zijn er op het gebied van seksualiteit, omgaan met ADHD en eetproblematiek. Deelnemende organisaties zijn onder (veel) meer ADHD Nederland, Vereniging Impuls, ADDcrusher Alan Brown en het ADHDfund.

De organisatie van het congres is in handen van kleine club zeer gedreven vrijwilligers, onder de naam ADHDvrouw. ADHDvrouw is gericht op het delen van kennis, ervaring en vragen en het op de kaart zetten van vrouwen met ADHD. De organisatie heeft als doel het creëren van een community van ADHDvrouwen, positief, genuanceerd en authentiek. ADHDvrouw is te vinden op twitter en Facebook. Meer informatie: www.adhdvrouw.nl

Met dank aan Ida Bromberg.

www.adhdvrouw.nl

@ADHDvrouw

facebook.com/ADHDvrouw

Persbericht december 2014

logo blauw_zonderrand copy

Het congres ADHDvrouw, dat wil je niet missen!

Op zaterdag 7 maart 2015 staat er iets bijzonders te gebeuren in Jaarbeurs Utrecht. Het congres ADHDvrouw – een vrouw met ballen zal plaatsvinden en het belooft een bijzondere dag te worden! Het congres wordt voor een door vrouwen met ADHD (en ADD) georganiseerd. Uiteraard zijn professionals, dierbaren van de ADHDvrouw en andere geïnteresseerden ook welkom. Deze dag staat in het teken van gedegen informatie over ADHD bij vrouwen en het aanreiken van handvatten om alles uit het leven te halen als vrouw met ADHD. Een echte aanrader!

Waarom een congres voor de ADHDvrouw?

ADHD zit nog steeds in het verdomhoekje en vrouwen met ADHD al helemaal. Teveel vrouwen krijgen op latere leeftijd de diagnose ADHD, kampen met problematiek die niet wordt herkend, lopen met klachten die aan hormoonschommelingen worden geweten en kunnen door het gebrek aan gedegen voorlichting over en hulp bij ADHD niet alles uit het leven halen. Wanneer de diagnose er eindelijk is begint het proces pas. De acceptatie, onderzoeken wat ADHD nou eigenlijk voor jou betekent, het alle ballen in de lucht houden als ADHDvrouw en leren omgaan met alle mooie en mindere kwaliteiten die erbij komen kijken. Het krijgen van de juiste hulp en steun uit de directe omgeving zijn van groot belang om dit proces positief te laten verlopen. Juist daarin is nog een gebrek aan kennis, zowel bij veel professionals als bij ‘de gewone mens’ die met ADHD te maken krijgt. Daar komt ADHDvrouw in beeld!

Wat gaat ADHDvrouw doen?

Wij willen de ADHDvrouw op de kaart zetten. Positief, genuanceerd en echt. Onze website, Twitterfeed en Facebookpagina zijn ingericht om het delen van kennis, ervaring en vragen in een open en prettige omgeving te doen. Hiermee creëren we een community van ADHDvrouwen die achter onze positieve en eerlijke insteek staat. Op het congres van 7 maart 2015 bieden we een gevarieerd programma van lezingen door professionals, workshops door professionals en ervaringsdeskundigen en een informatiemarkt waar een scala aan producten en diensten te vinden is die de ADHDvrouw aanspreekt. Zo proberen we alle facetten van het leven van de ADHDvrouw te bedienen en handvatten te bieden om alles uit het leven te halen zonder de keuze voor hulpmiddelen te veroordelen. Want ondanks de moeilijkheden die komen kijken bij ADHD, is de ADHDvrouw een creatieve, energieke, veelzijdige, fijne en unieke vrouw. Met de juiste hulp ziet zij dat zelf ook in!

 

www.adhdvrouw.nl

@ADHDvrouw

facebook.com/ADHDvrouw

Een gedachte over “Persvoorlichting

Reacties zijn gesloten.