Over ons

Meer inzicht in ADHDvrouw

De vrouw met ADHD is nog een ondergeschoven kindje. Daar moet verandering in komen. Er is een team dames dat zich voor deze groep inzet om te zorgen dat er meer kennis over en passende hulp voor vrouwen met ADHD komt. Een online community, lotgenotencontact, relevante kennis en een jaarlijks congres. Nieuwe inzichten en vele mogelijkheden. Voor vrouwen, door vrouwen.

Het congres richt zich op vrouwen met ADHD, alle subtypen. Dus ook ADD wat sinds de DSM V onder ADHD valt. Mannen met en zonder ADHD zijn natuurlijk van harte welkom. Voor jezelf is het interessant als je ADHD hebt of denkt te hebben, wanneer je een ADHDvrouw als partner/dochter/dierbare hebt is het zeker de moeite waard om meer over haar unieke brein te leren!

Wie zijn wij?

Belangrijk: momenteel is ADHDvrouw niet meer actief. Je kan ons op Facebook volgen, deze site wordt niet meer bijgehouden.

Monique van Zwieten

Projectmanager evenementen en directeur 2BBusy/ADHDvrouw

Foto: Merlijn Scharn
Foto: Merlijn Scharn

Bij ADHDvrouw is Monique de drijvende organisatorische kracht, de eindeloze ideeënmachine en het algemeen opperhoofd. Haar tomeloze inzet en aanstekelijke enthousiasme zorgen voor bijzondere samenwerkingen en inhoudelijk sterke bijeenkomsten toegespitst op de ADHDvrouw.

Haar wilde idee om een symposium te organiseren voor vrouwen met ADHD (zie: ADHDvrouw, het begin) heeft tot een heuse beweging geleid waar de congressen en alles wat er nog meer uit gaat rollen het resultaat van is. ADHDvrouw is onderdeel van 2BBusy, Monique is daarvan directeur. Met haar ervaring met stichtingen opzetten, goede doelen ondersteunen, financiële administraties bestieren en evenementen organiseren is ze met recht een bevlogen en betrouwbare zakenpartner.

Monique is moeder van drie prachtige dochters, gelukkig met een fantastisch lieve vriend, gek op haar honden en katten, een ADHD’er met onnodig veel ervaring in de GGZ. Zij is gepassioneerd om andere vrouwen te helpen de juiste hulp te vinden bij ADHD.

Typisch Monique:

 • oneindige veel ideeën
 • transparant
 • respect naar iedereen
 • de meest onbereikbare mensen weten te bereiken
 • de rode draad zien in chaos
 • voelen wat past
 • mensen vinden en raken op passie

 

Danitsja Scharn-Koster

Coördinator communicatie en medewerker events 2BBusy/ADHDvrouw

Foto: Merlijn Scharn
Foto: Merlijn Scharn

De communicatie-uitingen van ADHDvrouw vallen onder de verantwoordelijkheid van Danitsja die vanaf de eerste tweet betrokken is bij de organisatie (zie: Kickoff #ADHDvrouw). Zij is opperhoofd tekst en beeld (online en offline) en adviseur regelzaken voor ADHDvrouw en 2BBusy.

Waar nodig helpt ze bij organisatorische taken, maar Danitsja stort zich het liefst op alles wat het verhaal van ADHDvrouw kan vertellen. Met haar ervaring in de communicatie, mediaproductie en evenementenorganisatie is zij zeker een creatieve en breed inzetbare professional.

Danitsja is getrouwd met een geweldig leuke man, overdreven trotse tante, gek op haar kat en heeft een zwak voor dieren, een workaholic met ADHD dus uiteraard ervaring met burn-out en oprichter van ADHDer.nl. Ze is gepassioneerd om kennis te delen om te zorgen dat vrouwen met ADHD sneller de juiste zorg krijgen.

Typisch Danitsja:
 • verhalen vertellen, liefst op (digitaal) papier
 • transparant
 • gelijkwaardigheid
 • mensen verbinden op associatie en gevoel
 • onverbeterlijk positief
 • eindeloos pielen aan websites
 • voor een praktisch probleem is een praktische oplossing

Projectmedewerker evenementen en communicatie ADHDvrouw

Arda Nieboer

Reddingswerker tekst en beeld
Puntjesverbinder eventorganisatie
Steunpilaar Facebookposts en -reacties
Coach voor volwassenen bij ADHD Praktijk

Hulptroepen

Onze partners, ouders, zussen, dochters en andere dierbaren die hebben geholpen

Sandra Kooij – klankbord en mentor voor ADHDvrouw

Gosia Hooijer-Wojciechowska – betrokken raadgever voor ADHDvrouw

Merlijn Scharn – hoffotograaf ADHDvrouw

Irene Kamp – verantwoordelijk voor het prachtige logo en onze beeldmerken

Nicky – verantwoordelijk voor onze crowdfundingvideo

Lips & Lashes – visagie en styling fotoshoot, videoshoot en congres

Janneke Tiemissen – organisatie-ondersteuning tweede congres

Pauline van Roon – opbouwen eerste fase ADHDvrouw

Martina Schneider – netwerken verbinden eerste congres

Audrey Smits – betrokken ervaringsdeskundige en zangeres

Ilse van Daalen – betrokken ervaringsdeskundige en dichteres

Bart Lukassen – crosspromotie ADHD-community en tweede congres

Lotte – blogger en blogcoördinator ADHDvrouw

Joy Duits – blogcoördinator ADHDvrouw

Margriet van As – blogger ADHDvrouw

Ester Peters – blogger ADHDvrouw

Jessica van Horssen – blogger ADHDvrouw

Judith – blogger ADHDvrouw

Suzanne van Boven – blogger ADHDvrouw

Maria – blogger ADHDvrouw

Hanneke – blogger ADHDvrouw

Henrica – blogger ADHDvrouw

Karin – blogger ADHDvrouw

Annelot – blogger ADHDvrouw

Monique R – blogger ADHDvrouw

Karina – blogger ADHDvrouw

Inge – blogger ADHDvrouw

Natasja – blogger ADHDvrouw

Debbie – blogger ADHDvrouw

Doriene van Luttervelt – blogger ADHDvrouw en projectmedewerker

Tamar – blogger ADHDvrouw

Carlijn – blogger ADHDvrouw

Ingrid – blogger ADHDvrouw

Jetske – blogger ADHDvrouw

Koosje  – blogger ADHDvrouw

Marieke – blogger ADHDvrouw

Martha – blogger en blogcoördinator ADHDvrouw

Roos – blogger ADHDvrouw

Congres voor en door ADHDvrouwen

Het idee voor een congres is ontstaan vanuit het besef dat ADHD bij vrouwen zich heel anders manifesteert dan bij mannen en veel positieve factoren bevat die vaak te weinig aandacht krijgen. Natuurlijk loopt de ADHDvrouw tegen problemen aan, maar juist haar positieve eigenschappen maken haar bijzonder en uniek. Deze positieve eigenschappen werden in het zonnetje gezet tijdens het eerste congres ADHDvrouw 2015 – Een vrouw met ballen om het zelfvertrouwen van ADHDvrouwen een boost te geven (klik hier voor de presentaties) en op het tweede congres ADHDvrouw – Help! Mijn bioritme loopt uit de maat op 25 juni 2016 in Rosmalen (klik hier voor de presentaties). Tijdens het tweede congres gingen we dieper in op problemen met bioritme en hoe de vrouwen met ADHD daar passende oplossingen voor kan vinden.

Nu richten wij ons op de ADHD Bewustzijndag wat in het voorjaar van 2017 gaat plaatsvinden en de kleinschalige bijeenkomsten ADHDvrouw in gesprek waar eind 2016 de start van zal zijn. Meer informatie over deze evenementen wordt snel op onze website, in de nieuwsbrief en op onze social media gedeeld!

Hulp is altijd welkom!

Volg jij ons al een tijdje via Facebook of Twitter en zou je  graag iets willen doen voor ADHDvrouw? Weet je niet precies wat je zou kunnen bijdragen, heb je twijfels of je wat zinnigs kan doen of heb je geen uren de tijd om te helpen? Dat maakt helemaal niet uit. Wij zijn blij met alle hulp en steun en vinden dat we elkaar als ADHDvrouwen moeten helpen en ondersteunen.

We nodigen je van harte uit om contact met ons op te nemen en te vertellen wat je graag zou willen doen. We steken graag onze handen naar je uit en hopen dat je ze  aan wil pakken. Samen met onze hulptroepen hebben we fijne, warme en duurzame samenwerkingen kunnen opzetten. We zijn heel benieuwd naar jouw ideeën en kwaliteiten, hopelijk tot snel!

2 gedachten over “Over ons

 1. Beste dames,
  Ik ben ADHDcoach en heb zelf ADHD. Ik wil jullie graag helpen. Ben goed in communicatie en zou bijvoorbeeld kunnen helpen met communicatieplan of draaiboek maken.
  Heb alleen weinig tijd (reis veel, want ga naar clienten toe) maar kan met laptopje een eind komen. Hartelijke groet, Minette Aalbers

  Like

  1. Hoi Minette,
   Bedankt voor de reactie en je aanbod! We sturen je even een mailtje, dan kijken we vanaf daar verder.

   Like

Reacties zijn gesloten.