Programma ADHDvrouw Congres 25 juni 2016

Programma ADHDvrouw Congres 2016 – Help! Mijn bioritme loopt uit de maat

Zaterdag 25 juni 2016, Perron 3 Rosmalen

Carpoolen? Dat kan via ons evenement op Samenrijden.nl.

Het congres richt zich op vrouwen met ADHD, alle subtypen. Dus ook ADD wat sinds de DSM V onder ADHD valt. Mannen met en zonder ADHD zijn natuurlijk van harte welkom. Voor jezelf is het interessant als je ADHD hebt of denkt te hebben, wanneer je een ADHDvrouw als partner/dochter/dierbare hebt is het zeker de moeite waard om meer over haar unieke brein te leren! (klik hier voor de presentaties)

Plenaire sprekers

Verwacht op deze dag enkele plenaire lezingen van bevlogen en ervaren professionals uit de wetenschappelijke wereld en de zorg. Zij zullen hun licht schijnen op problemen rondom eten, slapen en het bioritme bij vrouwen met ADHD.

Sandra Kooij, MD, PhD, psychiater en hoofd Kenniscentrum ADHD bij volwassenen van PsyQ –

ADHD en bioritme (eten, stemming en slapen)

Sandra Kooij is afdelingshoofd en psychiater bij PsyQ. Haar jarenlange ervaring met onderzoek naar en behandeling van ADHD maken haar tot een zeer gevestigde naam in de GGZ en wetenschap, haar bevlogen manier van vertellen en het toegankelijk maken van wetenschappelijk onderzoek maken haar tot dé grande dame om op de ADHDvrouw Fair meer te vertellen over het onderwerp van de dag. Bioritme bij ADHD met een focus op eten en slapen is een onderwerp wat ons allemaal raakt en waar Sandra Kooij veel over kan vertellen, ondersteund door de meest actuele onderzoeksresultaten uit de wetenschappelijke hoek.

Cathelijne Wildervanck, coach en directeur ADHD Nederland –

Wat nou impulsief? Goeie keuzes maak je met je hart!

Coach en ondernemer Cathelijne Wildervanck heeft een eigen succesvolle manier om mensen met ADHD een duwtje in de juiste richting te geven. Door haar ervaring met coaching geven en coaches opleiden heeft ze allerlei moeilijkheden en problemen van ADHD’ers de revue zien passeren, een van de onderwerpen die steeds terug komt is het durven maken van keuzes. Cathelijne komt op haar eigen enthousiaste manier wat vertellen over hoe je echte keuzes kan maken en dichter bij jezelf kan blijven. Voor ons ADHDvrouwen een absolute must om beter aan onszelf te denken!

Malou van Hintum – journalist en spreker
De zin en onzin van psychiatrische diagnoses

Malou van Hintum is journalist, schrijver en spreker met een passie voor psyche en politiek. Haar kritische blik op de gezondheidszorg en politiek heeft een flinke schare volgers opgeleverd, in haar artikelen neemt ze uiteenlopende meningen en visies mee om zo echt tot de kern te komen. In haar boek ‘Doe eens normaal’ over de zin en onzin van psychiatrische diagnoses onderzoekt ze het grijze gebied tussen gezondheid en gekte. Aan de hand van dit boek zal Malou vertellen over waarom het moeilijker is geworden ons ‘normaal’ te gedragen. Vervolgens gaat ze met ons in discussie over modeziektes, het nut van de DSM en de hoge eisen die de maatschappij aan ons stelt. Zet je kritische blik aan en discussieer mee!

Women Inc – netwerk voor vrouwen

Behandel me als een dame, gezondheidsverschillen tussen mannen en vrouwen

Women Inc is hét netwerk voor vrouwen in Nederland met een focus op geld en gezondheid. Met het uitwisselen van kennis, bieden van een podium, belangrijke zaken op de maatschappelijke agenda krijgen en het beïnvloeden van beleid proberen vrouwen te verbinden en de kansen voor vrouwen te vergroten. Met hun campagne Behandel me als een dame zet Women Inc de vrouw in de gezondheidszorg op de kaart. In deze lezing komen de verschillende tussen mannen en vrouwen in de gezondheidszorg aan bod.

Monique van Zwieten & Danitsja Scharn-Koster – initiatiefnemers ADHDvrouw

Opening congres ADHDvrouw – Help! Mijn bioritme loopt uit de maat en introductie ADHDvrouw

Initiatiefnemers van ADHDvrouw Monique en Danitsja zullen, net als bij het eerste congres, de dag openen met een korte presentatie over wat ADHDvrouw is en hoe het is ontstaan. Door een positieve kijk op de wereld en elkaar echt verder willen helpen hopen de dames met ADHDvrouw het leven van andere vrouwen met ADHD iets makkelijker te maken. Erkenning, herkenning en helpen zonder oordeel zijn daarin de speerpunten. Of het een samenhangend en voorbereid verhaal wordt is natuurlijk altijd spannend met twee ADHD’ers, oprecht en enthousiast wordt het zeker!

Entertainment

Theatergroep Bint – Eenmalige versie voorstelling Off Road over ADHD

Theatergroep Bint is bekend van hun bijzondere voorstellingen over maatschappelijke thema’s als leven met autisme of depressie en omgaan met de dood. Speciaal voor ADHDvrouw voeren ze een eenmalige versie van Off Road op, hun succesvolle voorstelling over ADHD.

Audrey Smits – singer & songwriter

Audrey Smits is een singer & songwriter met een dijk van een stem. Tijdens het eerste congres wist ze de sfeer er flink in te brengen met haar aanstekelijke uitstraling en prachtige optreden. We kijken uit naar weer een heerlijk muzikaal intermezzo met Audrey!

Ilse van Daalen – dichter

Dichter Ilse zal op het congres de dag openen met een voordracht uit eigen werk. Haar kwetsbare en herkenbare gedichten zweven tussen literatuur, poëzie en rap. Haar prachtige woorden hebben op het eerste congres ons al weten te betoveren en de krachtige uitstraling van deze powervrouw maakt het plaatje helemaal af.

Merlijn Scharn – Hoffotograaf van ADHDvrouw

Workshops

Tijdens het ADHDvrouw Congres 2016 zijn er verschillende workshops te volgen die betrekking hebben op coaching bij ADHD, eetproblemen, slaapproblemen, omgaan met een afwijkend bioritme. Denk hierbij aan persoonlijke coaching, mindfulness, yoga, meditatie, hypnotherapie, enzovoorts.

Rutger den Hollander

Preview Super Brains

Platformbouwer en ervaringsdeskundige
We are | E-Health uit Rotterdam ontwikkelt een lifetime ADHD support platform, Super Brains. Het unieke idee is afkomstig van een ADHDer, de creatief directeur van We are | E-Health, Rutger den Hollander. Hij wil online support ontwikkelen voor zichzelf, zijn kinderen en verder iedereen met ADD of ADHD. Want na succesvolle behandeling ben je als ADHDer levenslang op jezelf aangewezen, en dan ligt terugval al gauw op de loer.
Super Brains biedt lifetime support onder je eigen regie, aan zowel kinderen, volwassenen als ouderen met ADHD. Het is een community met interactieve uitwisseling, en wil zichzelf continu blijven verbeteren aan de hand van feedback van de gebruikers. Super Brains beoogt je ADHD hersenen in de supermodus te krijgen, zodat je optimaal kan profiteren van je eigen unieke talenten. Geen lappen tekst, maar korte filmpjes waarin dr. Brains met jou praat over precies jouw problemen. Super Brains biedt informatie, tips, apps en meer. Het is ontwikkeld in samenwerking met GGZ-instelling PsyQ. Superbrains wordt in het Nederlands en Engels gelanceerd eind augustus 2016.

Suzanne van Boven
Workshop Vrouw van de wereld

Schrijver en ervaringsdeskundige

Als je ADHD hebt, gaat er in het dagelijks leven van alles mis. Suzanne van Boven schreef daarover het boek: Vrouw van de wereld (lees hier een voorproefje van haar boek). Een boek vol hilarische taferelen en pijnlijke momenten die iedere vrouw met ADHD herkent. In een interview met Heidi Koren zal de schrijfster vertellen wat de impact was van de late diagnose en hoe het komt dat ze zich sinds zeven jaar een vrouw van de wereld voelt. Ook kom je erachter wat de bikinibroekjes uit de subtitel ermee te maken hebben. Na de workshop is er de mogelijkheid om je exemplaar te laten signeren.

Gosia Hooijer-Wojciechowska

ADHD-powerwomen, ken je valkuilen! Impact van ADHD op je zelfbeeld en persoonlijkheid

Psychiater specialisatie ADHD

Hoe komt het dat je ondanks je vele talenten en successen, alle tips & trucs die je geleerd hebt, aan jezelf blijven twijfelen en onderpresteren? In deze workshop gaat Gosia in op de gevolgen van de niet op tijd onderkende ADHD op de persoonlijkheidsvorming, met name het zelfbeeld, zelfgevoel en de zelfwaardering bij vrouwen. Gosia is een zeer ervaren psychiater met veel kennis over en ervaring met ADHD bij vrouwen in de dagelijkse praktijk. Maar al te vaak ziet zij in haar werk als psychiater bij Po Juventus-Avetijn (te) laat gediagnosticeerde ADHD’ers die inmiddels met hardnekkige problemen kampen. Het (onder)kennen van je kwetsbaarheden is de kern van een succesvolle ADHD behandeling. Durf je het aan om jouw zelfbeeld en valkuilen aan te pakken?

Janneke Tiemissen

Prikkelverwerking met Mindfulness

Coach en ervaringsdeskundige

Mindfulness, NLP en ADHD-coach Janneke is zowel professioneel als persoonlijk volledig op de hoogte van ADHD en haar bijzondere verschijningsvormen. Met haar persoonlijke aanpak en praktische werkwijze weet ze ADHD’ers die vastlopen of even een duwtje in de juiste richting nodig hebben weer op de rit te brengen. Met haar eigen praktijk helpt ze bij uiteenlopende klachten rondom ADHD.

Felice Visser –

Alles wat je moet weten om je favoriete snack of snoep te weerstaan! Neem je favoriet mee naar deze workshop

Coach MatriXmethode

In deze workshop ontdek je je eigen oplossing om je snoeplust te bedwingen. Als je je favoriete lekkernij meeneemt en paraat hebt, kun je dat zelfs ter plekke aanpakken! Felice (45, ADHD) werkt als coach in haar eigen praktijk Veelkant in Deventer. Ze gebruikt vooral de MatriXmethode van Ingrid Stoop wanneer zij mensen met ADHD coacht. Het tempo van het gesprek ligt dan lekker hoog. De praktische en tastbare manier van werken helpt veel mensen met het beter verwerken en onder woorden brengen van moeilijke problemen en gevoelens. Het gericht aanpakken van snaaien is een van de vele manieren om ADHD’ers weer op weg te helpen, in haar boek ‘Onder de loep’ beschrijft ze hoe jouw eigen beleving een krachtig instrument is om problemen écht aan te pakken.

Theatergroep Bint

Workshop Off Road-games

Theatergroep, maakt voorstellingen over maatschappelijke thema’s

Theatergroep Bint is onder andere bekend van hun succesvolle theatervoorstelling Off Road over ADHD, waarvan ze een speciale versie zullen opvoeren tijdens het congres. Ze ontwikkellen creatieve vormen om met elkaar is gesprek te raken over het thema van hun theatervoorstellingen. Voor de voorstelling Off Road bedachten zij maar liefst twee spellen, het Off Road bordspel en het nog dynamischere kaartspel.

Stippel je eigen route uit, ga off road en wissel met je medespelers ervaringen uit over een leven met of zonder ADHD en ervaar hoe jij omgaat met overprikkeling, creativiteit en multi-tasken! Een spel is geschikt om te spelen met 6 personen, met of zonder ADHD, vanaf 12 jaar. In korte workshops bij hun eigen stand wordt het Off Road kaartspel uitgelegd en gespeeld. Win jij deze ronde?

Cathelijne Wildervanck –

Workshop wat nou impulsief? Goeie keuzes maak je met je hart!

Coach en directeur ADHD Nederland

Naar aanleiding van de lezing van Cathelijne gaat zij in de workshop verder in op het luisteren naar je hart en echte keuzes maken. Ben je impulsief, of luister je naar wat je écht wil? Cathelijne helpt dit te ontwarren en leert je luisteren naar jezelf.

Michelle Storimans

Workshop Sport Fun Clinic

Coach & therapeut Storimans Therapie

Coach en therapeut Michelle Storimans benadert ADHD vanuit een focus op bewegen en beeld. Sporten en jezelf creatief uiten kan helpen bij het omgaan met ADHD-symptomen. Michelle is therapeut en ervaringsdeskundige op het gebied van ADHD, Hoogsensitiviteit (HSP), sport en beeldende therapie. Samen met haar cliënt gaat ze op ontdekkingstocht naar de unieke kwaliteiten en beste manier van omgang met ADHD.

Nathalie Aussems & Nadia Goustovsky – 

Workshop Psycho-educatie bij ADHD

GZ-psycholoog & psychotherapeut

Krijg inzicht in ADHD en de invloed ervan op het leven van alledag. Je krijgt daarmee meer zicht op je mogelijkheden en mogelijk ‘upgrade’ het je gevoel van eigenwaarde. Nadia Goustosky (psychotherapeut) en Nathalie Aussems (GZ-psycholoog) laten jou graag tijdens deze workshop kennismaken met wat je zoal kan verwachten van psycho-educatie. Ons inziens is psycho-educatie een eerste (belangrijke) stap in de behandeling. Deze workshop zal vooral een interactieve bijeenkomst zijn, waar wij graag ruimte bieden voor jouw / jullie inbreng.

Tessa Faber – 

Workshop vind het ritme in je cv en loopbaan!

Loopbaancoach Making Sense

Tessa Faber van Making Sense: loopbaancoach voor snelle, speelse, sensitieve en slimme professionals.

  • Heb jij ook zoveel gedaan, dat jouw cv zowat op een spannend sprookjesboek lijkt?
  • Noemen ze jou een jobhopper terwijl jij de meeste dingen gewoon snel saai vindt?
  • Stuiter je vurig van de ene baan naar het andere project en ben je snel opgebrand?

In deze workshop geeft Tessa praktische tips om als multitalent toch een rode draad in jouw cv en loopbaan te (k)rijgen. Ook vertelt ze graag hoe ze het zelf heb aangepakt als expressieve, extraverte & enthousiaste ervaringdeskundige. Ontdek wie je bent en wees het dan expres!

Arda Nieboer –

Alle ballen in de lucht?

ADHD-coach bij ADHD-Praktijk

ADHD is topsport, dat weet gecertificeerd ADHD-coach en ervaringsdeskundige Arda Nieboer als geen ander! Vrouwen hebben nogal wat ballen in de lucht te houden, gooi een ADHD-brein in de mix en het is jongleren op Olympisch niveau. Hoe blijf je als ADHDvrouw overeind? Arda is specialist in het samen puzzelen naar hoe het voor jou wél werkt. In haar workshop Alle ballen in de lucht? gaat zij samen met jou op ontdekkingstocht naar hoe jij het best functioneert en in je kracht blijft staan, op jouw unieke manier. Blijven jongleren ook al stuitert er een bal of komen er nieuwe ballen in het spel. Het spel dat het leven heet. Samen op ontdekkingstocht, ga je mee op avontuur?

Infomarkt

Op de infomarkt zijn talloze stands te vinden van organisaties en ondernemers die kunnen bijdragen aan het inrichten van een prettig leven voor ADHDvrouwen. Aanmelden als standhouder kan per email via info@adhdvrouw.nl.

ADHDFund– Fonds voor onafhankelijk onderzoek naar ADHD

Kenniscentrum ADHD bij volwassenen van PsyQ – Kenniscentrum van GGZ-instelling PsyQ

ADHD Nederland – Coaching en loopbaanbegeleiding bij ADHD

Human Concern – Centrum voor eetstoornissen

Social Brains – Social media succesvol inzetten als bedrijf en ondernemen met ADHD

ADHDPositief – Community voor volwassenen met ADHD

Tiemissen Counseling en Coaching – Coaching en Mindfulness van Janneke Tiemissen

Veelkant – Coaching en MatriXmethode van Felice Visser

Making Sense – Loopbaancoaching en training van Tessa Faber

ADHD Praktijk – Coaching bij ADHD van Arda Nieboer

Theatergroep Bint – Theatergroep, workshops en verkoop spel Off Road

Suzan!¡ – Lifestylemagazine over ADHD

Silence Coaching – Coach voor kinderen met een bijzondere eigenschap Melanie Kastelijn

Anke Welten – Journalist en zenleraar Zen.nl

Suzanne van Boven – Schrijver en ervaringsdeskundige

Spoenkkc NLP en paardencoaching – Coach Monique Schuurmans-Gresel

Storimans Coaching – Coach Michelle Storimans

Bab Instituut – Coaches & ervaringsdeskundigen Margriet Pakvis-van As en Peter J. Pakvis

ADHDD – Coach voor ondernemers met ADHD Doriene van Luttervelt

Impuls en woortblind – Belangenvereniging ADHD, dyslexie en dyscalculie

Zamarra Kok – Opruimcoach, personal organizer en bedenker Organizing Agenda

ADHD-Helpdesk – Beleef ADHD met humor! Marjolein Guit is psycholoog en leert jou, je Aandacht Door Humor Doeltreffend in te zetten. Zij geeft een voorproefje van haar wandelcoaching tijdens het congres.

Nederlandse Hersenbank – Hersendonatie voor onderzoek naar ADHD, onderzoeksassistente Yvonne Kras

Oljo – Olaf en Joanne presenteren essentiële oliën voor iedereen, met en zonder ADHD

Empathie Plus – Kolbe Therapie door Joop Stroes

Samen Sterk Zonder Stigma – belangenvereniging en organisator Social Run

Plan Point – professional organizer

Kirsten ter Borg – stylist gespecialiseerd in styling voor mensen met een snel overprikkeld brein

Lips & Lashes – Carla Koster is visagist en heeft veel ervaring met visagie, hair styling, epileren en het maken van producten voor persoonlijke verzorging op natuurlijke basis voor mensen met bijvoorbeeld allergieën

 

Holistische benaderingen vanuit meerdere disciplines

Ruime aandacht voor sport en muziek (wie wil er nu stil blijven zitten als ADHD’er!)

De plenaire sprekers baseren zich op wetenschappelijke studies

Ruime aandacht voor ervaringsdeskundigheid en hoe kan je deze toepassen

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven!

Visueel tijdschema congres ADHDvrouw – Help! Mijn bioritme loopt uit de maat

 Mal 2e congres ADHDvrouw final

Programma congres ADHDvrouw Help Mijn bioritme loopt uit de maat 25 juni 2016 tekst nieuw

 

 

facebookiconpinktwittericonpink