Programma ADHDvrouw 1 oktober

Afgelast: Congres 1 oktober 2016 – Van onzeker meisje naar ADHD Powervrouw!

Helaas is het congres van 1 oktober afgelast wegens tegenvallende kaartverkoop. Wij zijn aan het uitvogelen hoe we het beste de toekomst van ADHDvrouw in kunnen zetten, nieuws over komende evenementen zal op onze website en social media kanalen worden gedeeld. We hopen in het voorjaar een nieuw evenement te organiseren en we bekijken de mogelijkheid om kleinschalige bijeenkomsten gericht op persoonlijke uitdagingen te organiseren. Hieronder het programma van 1 oktober, wat dus helaas niet door gaat.

Zaterdag 1 oktober 2016, Zwolle

Carpoolen? Dat kan via ons evenement op Samenrijden.nl. Het tijdschema staat hier.

Het congres richt zich op vrouwen met ADHD, alle subtypen. Dus ook ADD wat sinds de DSM V onder ADHD valt. Mannen met en zonder ADHD zijn natuurlijk van harte welkom. Voor jezelf is het interessant als je ADHD hebt of denkt te hebben, wanneer je een ADHDvrouw als partner/dochter/dierbare hebt is het zeker de moeite waard om meer over haar unieke brein te leren!

Plenaire sprekers

Verwacht op deze dag enkele plenaire lezingen van bevlogen en ervaren professionals uit de wetenschappelijke wereld en de zorg. Zij zullen hun licht schijnen op problemen rondom pesten en zelfbeeld bij vrouwen met ADHD en andere psychiatrische aandoeningen.

Gosia Hooijer-Wojciechowska – Psychiater ProJuventus-Aventijn specialisatie ADHD

Onzekerheid en zelfbeeld bij ADHD, doe jezelf niet tekort!

Onderpresteren, anders zijn, faalervaringen en hoge verwachtingen, vrouwen met ADHD hebben vaak een lange weg vol bouwstenen voor onzekerheid achter de rug. Hoe kan je dit doorbreken? Gosia neemt ons aan de hand in haar lezing over onzekerheid en zelfbeeld. Want de gevolgen van de niet op tijd onderkende ADHD op de persoonlijkheidsvorming, met name het zelfbeeld, zelfgevoel en de zelfwaardering bij vrouwen zijn vaak veel groter dan we zelf durven te erkennen. Het (onder)kennen van je kwetsbaarheden is de kern van een succesvolle ADHD behandeling! Door op zoek te gaan naar kern van de onzekerheden kan je eindelijk aan de slag met het verbeteren van je zelfbeeld.

 

Inge van Liempt – psychotherapeut Vandaag is jouw dag

Inzicht in je eigen onzekerheid

In sommige gevallen is het duidelijk dat je ergens onzeker over bent, maar vaak genoeg is het een sluimerend gevoel wat je ongelooflijk in de weg kan zitten. Weet jij wat je precies in de weg staat? Inge is met haar praktijk Vandaag is jouw dag net even anders dan anderen binnen de psychotherapie, op een heel persoonlijke en doelgerichte manier gaat ze op zoek naar wat er echt aan de hand is. In haar lezing neemt ze ons mee in de zoektocht naar waar we werkelijk onzeker over zijn, want wat je niet erkend is moeilijk op te lossen (vrij naar Dr. Phil)! Durf jij jezelf onder ogen te komen en werkelijk stappen te gaan zetten in je eigen onzekerheid?

 

Sandra Kooij – MD, PhD, psychiater en hoofd Kenniscentrum ADHD bij volwassenen van PsyQ

Over falen en weer opstaan, je zelfbeeld na jaren ADHD

Psychiater Sandra Kooij vertelt over ADHD aan de hand van recent wetenschappelijk onderzoek. Wat is het, hoe presenteert het zich en wat is hierin specifiek voor vrouwen met ADHD? Aan de hand van deze vragen duikt ze in een redelijk onontgonnen gebied om ons inzicht te geven in onze eigen hoofden. Meer begrip voor jezelf begint met gedegen kennis over jezelf!

 

Cathelijne Wildervanck – directeur ADHD Nederland

Hoe leuk vindt jij jezelf? Zelfvertrouwen met een druk hoofd

Cathelijne vraagt zich af “hoe leuk vindt jij jezelf?”. Zit jij jezelf soms verschrikkelijk in de weg, kan je zelfvertrouwen wel een boost gebruiken en is wat begeleiding welkom om je eigen mooie kanten te leren waarderen? Veel ADHD’ers moeten deze vragen schuldbewust met ‘ja’ beantwoorden. Met een herkenbaar, hilarisch en soms emotioneel verhaal geeft Cathelijne, directeur van ADHD Nederland en specialist in drukke hoofden, een kijkje in hoe dat nou precies werkt met het zelfvertrouwen en wat je er aan kan doen om het te verbeteren.

 

Monique van Zwieten & Danitsja Scharn-Koster – initiatiefnemers ADHDvrouw

Opening congres ADHDvrouw – Van onzeker meisje naar ADHD Powervrouw!

Initiatiefnemers van ADHDvrouw Monique en Danitsja zullen, net als bij de vorige congressen, de dag openen met een korte presentatie over wat ADHDvrouw doet en waarom dit zo belangrijk is. Met een positieve en optimistische houding hopen we vrouwen met ADHD en andere aandoeningen te inspireren om de juiste hulpmiddelen in te zetten om het leven mooi te maken. Je bent het waard om gelukkig, succesvol en tevreden met jezelf te zijn. Erkenning, herkenning en helpen zonder oordeel zijn onze speerpunten. Of je nou kiest voor medicatie en therapie of meditatie en yoga, als het voor jou maar werkt! We beloven geen logisch verhaal binnen de gezette tijd, wel enthousiaste eerlijkheid en herkenbare anekdotes.

 

Entertainment

Muziek, theater, poëzie of stand-up? Niets is ons te gek! Ben jij dé man of vrouw met ADHD die helemaal bij ons past? Mail ons op info@adhdvrouw.nl met je voorstel.

Ilse van Daalen – dichter en schrijver

Merlijn Scharn – Hoffotograaf van ADHDvrouw

 

Workshops

Tijdens het ADHDvrouw Congres oktober 2016 zijn er verschillende workshops te volgen die betrekking hebben op coaching bij ADHD, zelfbeeld, zelfvertrouwen, haalbare doelen stellen en empowerment. Denk hierbij aan persoonlijke coaching, mindfulness, meditatie, automatische gedachten herkennen enzovoorts.

 

Gosia Hooijer-Wojciechowska

Pak je valkuilen aan!

Psychiater ProJuventus specialisatie ADHD

Hoe is jouw zelfbeeld gevormd en klopt dat met de werkelijkheid? Wat zijn je valkuilen? Aan de hand van deze vragen kan je je valkuilen aanpakken en je zelfvertrouwen opkrikken. Gosia neemt je in haar workshop mee naar een realistischer zelfbeeld aan de hand van haar lezing over onzekerheid en zelfbeeld. Durf jij jezelf onder ogen echt te komen?

 

Rutger den Hollander

Lancering app Super Brains

Platformbouwer en ervaringsdeskundige
We are | E-Health uit Rotterdam heeft een lifetime ADHD support platform, Super Brains, ontwikkeld. Het unieke idee is afkomstig van Rutger den Hollander, ADHD’er en creatief directeur van We are | E-Health. Hij wil online support ontwikkelen voor zichzelf, zijn kinderen en verder iedereen met ADD of ADHD. Super Brains biedt lifetime support onder je eigen regie, aan zowel kinderen, volwassenen als ouderen met ADHD. Het is een community met interactieve uitwisseling, en wil zichzelf continu blijven verbeteren aan de hand van feedback van de gebruikers. Krijg je Super Brain in super modus om gebruik je maken van jouw unieke talenten! Geen lappen tekst, maar korte filmpjes waarin dr. Brains met jou praat over precies jouw problemen. Super Brains biedt informatie, tips, apps en meer. Het is ontwikkeld in samenwerking met GGZ-instelling PsyQ.

 

Joop Stroes – ADHD coach Empathie Plus

Kolbe-methode bij ADHD en onzekerheid

Kennis is kracht en werken vanuit je unieke talenten zijn belangrijke pijlers voor Joop Stroes. Aan de hand van de methode van psycholoog Kathy Kolbe gaat Joop in deze workshop aan de slag om jouw unieke talenten boven tafel te krijgen zodat je die succesvol kan inzetten. Inzicht in je eigen functioneren, veelal van jongs af aan, kan een enorme boost geven voor je zelfvertrouwen en deze kennis kan je gebruiken om succesvol je eigen onzekerheden te tackelen.

 

Arda Nieboer – ADHD coach ADHD Praktijk

Wapen jezelf tegen onzekerheid

Coach Arda is erop gebrand om op een effectieve en haalbare manier met jouw unieke uitdagingen aan de slag te gaan. Door negatieve ervaringen en je eigen stemmetje in het achterhoofd hebben onzekerheden vrij spel, wat kan je doen om je hier tegen te wapenen? Met slimme en logische tips gaat Arda aan de slag om je weerbaarheid te vergroten om je zo in de dagelijkse praktijk minder te laten leiden door onzekerheid!

 

Danitsja Scharn-Koster – ervaringsdeskundige, ADHDer en ADHDvrouw

Wat als je zelfbeeld niet blijkt te kloppen? ADHD en burn-out

Tijdens een fikse burn-out heeft Danitsja vele pittige lessen moeten leren. Één van deze lessen is dat haar zelfbeeld op veel fronten voor geen meter klopt, die realisatie heeft behoorlijk wat teweeg gebracht. “Wat ik dacht over mezelf klopt van geen kant, wat nu?” was de eerste gedachte die bij haar binnen kwam. Het beantwoorden van die vraag was de eerste succesvolle stap naar herstel. In deze workshop deelt Danitsja haar verhaal over zelfvertrouwen en zelfbeeld wat na 30 jaar ineens moest worden bijgesteld, en hoe dit heeft geholpen bij haar burn-out.

 

Cathelijne Wildervanck – directeur ADHD Nederland

Zelfvertrouwen opkrikken met een druk hoofd

Cathelijne is specialist in drukke hoofden, als directeur van ADHD Nederland ziet ze dagelijks hoe ADHD’ers zichzelf in de weg kunnen zitten. Vooral (!) als het gaat om zelfbeeld en zelfvertrouwen. Met een hands-on aanpak van deze ‘demonen’ zal Cathelijne in deze workshop je inspireren en motiveren om eens schoon schip te maken in je drukke hoofd. Weg met die negatieve gedachten en op naar een gezonde dosis zelfvertrouwen!

 

Tessa Faber – loopbaancoach Making Sense

Zelfvertrouwen en ondernemerschap

Veel volwassenen met ADHD aarden niet lekker in een baan met een baas en een bureau. De stap naar ondernemerschap lonkt, maar dan moet je dat wel durven! Loopbaancoach Tessa gaat in deze workshop aan de slag om een realistisch beeld van het ondernemerschap te schetsen en zo de onzekerheden bij ondernemers in de dop weg te nemen. Ga met zelfvertrouwen dit avontuur tegemoet, zonder onrealistische verwachtingen te hebben. Ook dat klinkt als een uitdaging!

 

Michelle Storimans – coach en therapeut Storimans Therapie

Kom weer lekker in je vel met de Sport Fun Clinic!

Lekker in je vel zitten is een belangrijke voorwaarde voor een goed zelfbeeld. Met de Sport Fun Clinic van coach en therapeut Michelle zet je een positieve en gezonde stap richting meer zelfvertrouwen en goed in je vel zitten! Haar enthousiasme werkt aanstekelijk en de bewegingstherapie geeft al direct een boost aan je zelfvertrouwen. Let wel op, je loopt het risico vaker te willen gaan sporten!

 

Marjolein Guit – psycholoog ADHD Helpdesk

Wandelcoaching voor zelfbeeld bij ADHD

Coaching is voor ADHD’ers met onzekerheid een uitkomst, maar in een kantoortje praten met je psycholoog is niet voor iedereen weggelegd. Psycholoog Marjolein biedt een geweldige oplossing in de vorm van wandelcoaching! In kleine groepjes gaat zij de paden op en de lanen in om zo al genietend van de natuur wat dichter bij jezelf te komen. Neem een regenjack en goede wandelschoenen mee, dan doen Marjolein en de natuur de rest!

 

Jaime Lanser – Behandelaar Human Concern

Workshop ADHD en eetstoornis (als zelfmedicatie?)

Human Concern is een GGZ-instelling die zich richt op het aanpakken van de kern van eetproblematiek. Behandelaar Jaime Lanser heeft ervaring op het gebied van eetstoornissen en ADHD, en vooral de combinatie van deze aandoeningen. Is eten, niet eten of overmatig sporten voor jou een manier om te focussen of te ontladen? Geeft eten steun bij faalangst, stress, chaos in je hoofd of negatieve gedachten? Mogelijk is een eetstoornis een middel geworden om met je ADHD-symptomen en aanverwante zaken om te gaan, denk aan omgaan met emoties, trauma, depressie, laag zelfbeeld, prikkels en impulsen. Hulp is dan hard nodig! Jaime komt vertellen over hoe een eetstoornis niet alleen kan voortkomen uit klachten door ADHD, maar soms zelfs als zelfmedicatie kan werken en ADHD-gerelateerde klachten als kunstmest voor een eetstoornis kunnen werken. Heel interessant voor de ADHDvrouwen die worstelen met hun gewicht en/of een moeizame relatie hebben met eten, en natuurlijk voor dames die deze klachten bij hun dierbaren herkennen.

 

Xandra van Hooff – hoogbegaafdheids- en hoogsensitiviteitsdeskundige

Workshop De moed om te falen

We leven in een wereld waarin perfectie wordt nagestreefd en we het liefst zo min mogelijk fouten maken. En dit terwijl het durven maken van fouten veelal leidt tot meer innovatie, creativiteit en plezier. Het is zelfs de manier waarop nieuwe trends kunnen ontstaan!

In deze workshop leer je:
• Anders te kijken naar fouten
• Creatiever denken en durven doen
• Een groeimindset aan te nemen

Hoewel Xandra probeert om er altijd een serieuze aangelegenheid van te maken lukt haar dat niet vaak. Verwacht geen opstelling van ‘tafeltjes en stoeltjes’ want in deze workshop ga je actief aan de slag met falen. Vooropgesteld dat dit je gaat lukken kom je tot de ontdekking dat falen óók heel leuk kan zijn, plezier biedt en je uitdaagt om nieuwe dingen te gaan proberen. Deze workshop is bedoeld voor mensen die wellicht niet durven, maar het toch doen!

 

Felice Visser – Coach MatriXmethode

Bewust worden en loslaten van verwachtingen

In deze workshop gaat coach Felice aan de slag met bewustwording en loslaten. Het bewust worden van verwachtingen van buitenaf en die loslaten, om precies te zijn. Maar al te vaak staren we ons blind op verwachtingen die helemaal niet van onszelf of voor onszelf zijn. Tijd om schoon schip te maken!

Infomarkt

Op de infomarkt zijn talloze stands te vinden van organisaties en ondernemers die kunnen bijdragen aan het inrichten van een prettig leven voor ADHDvrouwen. Aanmelden als standhouder kan per email via info@adhdvrouw.nl.

Stands nog onbekend. Aanmelden? Klik hier!

 

Holistische benaderingen vanuit meerdere disciplines

Ruime aandacht voor sport en muziek (wie wil er nu stil blijven zitten als ADHD’er!)

De plenaire sprekers baseren zich op wetenschappelijke studies

Ruime aandacht voor ervaringsdeskundigheid en hoe kan je deze toepassen

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven!


facebookiconpink
twittericonpink