Evenementen

De ADHDvrouw is bijzonder

Vrouwen met ADHD lopen tegen andere zaken aan dan kinderen en mannen met ADHD. Hoe de ADHDvrouw haar positieve eigenschappen inzet, trucjes verzint om haar hectische leven het hoofd te bieden en bij tijd en wijlen te maken heeft met hormonale schommelingen die roet in het eten kunnen gooien verschilt nogal met hoe mannen en kinderen omgaan met hun ADHD-gerelateerde eigenschappen en uitdagingen. Langzaamaan komt er meer kennis en inzicht in de vrouw met ADHD, toch vinden wij het tijd om onze krachten te bundelen. ADHDvrouwen zijn bijzonder en kunnen een hoop van elkaar leren!

Het congres richt zich op vrouwen met ADHD, alle subtypen. Dus ook ADD wat sinds de DSM V onder ADHD valt. Mannen met en zonder ADHD zijn natuurlijk van harte welkom. Voor jezelf is het interessant als je ADHD hebt of denkt te hebben, wanneer je een ADHDvrouw als partner/dochter/dierbare hebt is het zeker de moeite waard om meer over haar unieke brein te leren!

Congressen ADHDvrouw

Het eerste congres ADHDvrouw – Een vrouw met ballen beleefde op 7 maart 2015 haar première (klik hier voor de presentaties). Het congres was een enorm succes en krijgt een vervolg om ADHDvrouwen te blijven informeren en ondersteunen. Op zaterdag 25 juni 2016 organiseerden wij het congres ADHDvrouw – Help! Mijn bioritme loopt uit de maat (klik hier voor de presentaties). Ook dit keer vormden sprekers, workshops en stands de basis van het event, deze keer lag de nadruk iets meer op interactie en een laagdrempelige manier van leren over ADHD bij vrouwen.

Evenementen ADHDvrouw

Na het organiseren van de eerste congressen zijn er vele leuke dingen op ons pad gekomen. Zo hebben we ons eerste boek in juni 2016 uitgebracht, richten we ons op kleinschalige bijeenkomsten onder de naam ADHDvrouw in gesprek en zijn we bezig met de organisatie van de eerste ADHD Bewustzijndag wat een festival voor iedereen met ADHD gaat worden. We hopen op deze manier mensen met ADHD, specifiek vrouwen met ADHD, in hun kracht te zetten door op een laagdrempelige manier tips en trucks te delen om het leven makkelijker te maken.

Ideeën of helpen?

De focus ligt op de ADHDvrouwen zelf en hun directe omgeving, al zijn professionals uit de zorg, psychologie en psychiatrie van harte welkom om meer te leren over ADHD bij vrouwen van de vrouwen zelf. We willen zowel professionals  als de ADHDvrouw die dagelijks te maken heeft met ADHD-uitdagingen informeren en uitnodigen om ons te leren kennen. Zowel professionele en wetenschappelijke kennis als lotgenotencontact en ervaringsdeskundigen kunnen waardevolle bronnen zijn om je leven als ADHDvrouw in te richten zoals het bij jou past.

Mocht je specifieke vragen hebben, briljante ideeën willen delen of  je hulp aanbieden nodigen we je van harte uit contact met ons op te nemen. We zijn altijd blij met input van vrouwen met ADHD, hun dierbaren en hun professionele hulpverleners. Uiteindelijk is dit congres voor en door de ADHDvrouw, en dat ben jij!

Hopelijk tot snel!

Project manager en event manager Monique Zwieten (2BBusy)

Medewerker event organisatie en online communicatie coördinator Danitsja Scharn-Koster (2BBusy & ADHDer.nl).

Organisatie

Monique van Zwieten – Projectmanager evenementen en directeur 2BBusy & ADHDvrouw
Ideeënmachine, algemeen opperhoofd
monique@adhdvrouw.nl

Danitsja Scharn-Koster – Coördinator communicatie en adviseur evenementen 2BBusy & ADHDvrouw
Adviseur regelzaken, opperhoofd tekst en beeld
Lees meer op de pagina Over ons.

facebookiconpinktwittericonpink

4 gedachten over “Evenementen

 1. Graag zou ik mee willen helpen/ denken met de voorbereidingen en het congres.

  Like

  1. Hoi Diana,
   Zou je via de pagina contact even een berichtje naar ons kunnen sturen met hoe je ons zou willen en kunnen helpen? Alvast enorm bedankt!

   Like

 2. Wat een leuk in initiatief. Ik zou graag iets willen aanbieden in vorm van een soort lezing, workshop, ervarings – gesprekscircel etc.
  Via mijn eigen onderneming UP coaching bied ik voor de Busy Minds een brainstorm sessie groep aan, en ook een implementatie en plannings groep. Uit ervaring blijkt dat een groep het motivatie niveau hoog houdt. via mijn site zijn ook tips te vinden en binnenkort zal ik blogs gaan schrijven. Dus een congres lijkt mij er mooi. Als jullie hiervoor een leuek brainstorm willen houden, houd ik mij ook zeer aanbevolen als creatieveling in het bedenken van de E’s van energy, entertainment, education 🙂
  hartelijke groeten
  Martina Schneider
  UP Coaching

  Like

  1. Hoi Martina,

   Bedankt voor de enthousiaste reactie! We staan absoluut open voor ideeen en hulptroepen, zou je ons een mailtje kunnen sturen via de contactpagina? Bedankt!

   Like

Reacties zijn gesloten.