Mindmappen, structureren, met ADHD

Foto Doriene vierkant
Welkom in de wondere wereld van de Mind Maps. Tony Buzan heeft in de jaren ’60 de Mind Maps uitgevonden. Ze zijn inmiddels meer bekend geworden onder de naam ‘the ultimate thinking tool’. Je kunt met een Mind Map inzicht verschaffen in wat er in ons brein allemaal gebeurt en hoe jouw brein zijn informatie verwerkt. Hoe beide hersenhelften constant met elkaar communiceren terwijl ze verschillende functies hebben. Een Mind Map is een visuele en grafische denktool, die op vele cognitieve functies van toepassing is. Geheugen, creativiteit, leren en alle vormen van denken. Dit is omschreven als het ‘Zwitserse zakmes voor het brein’. (Bron: The Mind Map book by Tony Buzan.)

Heldere ordening

Een Mind Map is een diagram opgebouwd uit begrippen, teksten, relaties en/of plaatjes, die zijn geordend in de vorm van een boomstructuur rond een centraal thema. Een Mind Map wordt gebruikt om creatieve processen te ondersteunen en bij leren en onthouden. Elektronische Mind Maps kunnen daarnaast worden gebruikt bij het interactief toegankelijk maken van complexe en multimediale informatie. (Bron: Wikipedia.)

Gedachten in beeld

Doriene van Luttervelt, coach voor ondernemers met ADHD, spreekt uit ervaring. “Voor mij is het inmiddels een erg belangrijk onderdeel geworden van mijn coaching. En zouden bepaalde processen niet zo mooi worden verduidelijkt zonder de Mind Maps. De ondernemers met ADHD zijn er heel blij mee, omdat het ze helpt alle gedachten, ideeën en creatieve ‘brainfarts’ op papier te zien en krijgen daardoor een veel beter beeld van wat er zich in hun hoofd afspeelt” (http://www.tonybuzan.com/gallery/mind-maps/)

 

Doriene van Luttervelt – http://www.adhdd.nl – Coach voor ondernemers met ADHD

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s