Gekste Maand van het Jaar

feest
December is een gekke maand. Tjokvol feestdagen. Veel gedoe en geren. Een aanslag op de portemonnee. Ook een aanslag op het bijzondere brein. Want niet alleen is het een heel drukke maand vol sociale verplichtingen. Je moet ook aan zo verschrikkelijk veel dingen denken. Er zijn enorm veel afleidingen. Ook heel veel verleidingen. Ga je bijvoorbeeld zonder strak boodschappenlijstje de stad in, kom je thuis met van alles behalve waarvoor je de stad in ging. Dan begin ik nog niet eens over de gestoorde drukte overal. Heb je Sinterklaas net gehad, moet je alweer plankgas door naar kerst. Je begrijpt het al. Dat kan alleen maar voer voor een blog opleveren.

Gezellig shoppen. Not!

Nou is december voor mij extra beladen omdat door de jaren heen een aantal mij zeer geliefde mensen in december zijn overleden. Maar dat even terzijde voor het betoog van vandaag. De maand december is zo’n beetje synoniem aan winkelen. Grote bergen boodschappen om allerlei etentjes van te fabriceren, chocoladeletters, strooigoed, cadeautjes voor in de schoen, cadeautjes voor pakjesavond, materialen voor de surprise van zoonlief. Zucht. En dan ben je nog niet eens echt begonnen aan de maand! Als Sinterklaas weer terug is naar Spanje barst de lol pas echt los. Moet je als een haas de kerstversiering van zolder halen en je eerst afvragen waar je die ook alweer had opgeborgen. Vooral als je, net als ik, dit jaar bent verhuisd. Succes met zoeken. Nou ben ik dus geen shopper. Het idee dat ik uren door de stad moet lopen, winkel in en winkel uit, is eerder een soort nachtmerrie dan een leuk verzetje. Ik ben echt volledig overprikkeld na een paar uur binnenstad. Daarom ben ik groot fan van online shoppen! Op zich ook wel weer linke soep, want zo’n virtueel winkelmandje gooi ik toch eerder wat voller dan een echte.

De sociale factor

Ik weet niet hoe het met jou agenda zit, maar de mijne begon eind oktober al met vollopen voor december. Alhoewel ik dol ben op alle mensen in mijn leven en echt wel een goed feestje waardeer, is er ook zoiets als teveel. Helemaal dit jaar, want we zijn nog steeds druk met klusjes in ons nieuwe huis. Het helpt ook niet dat mijn halve vriendenkring in november en december aan het verhuizen zijn. Het jaar 2016 staat voor mij in het teken van verhuizen, vermoeidheid en verzuurde spieren. Dus is het extra belangrijk dat we dit pittige jaar afsluiten met een mega-relaxte vakantie. De vakantie is op het moment nog als een soort fata morgana in de woestijn. Hoe lekker om alleen maar te chillen in de sauna, het bad of lekker dromerig naar het knapperende haardvuur staren. Alleen Eerste kerstdag naar de schoonfamilie – wat altijd erg gezellig is – en verder zitten we op de Veluwe. Alle leuke plannen die ik in mijn omgeving heb gehoord, laten we even voor wat het is. De sociale dingen komen wel weer in het nieuwe jaar.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s