Duizendpoot – met veel slaap

Kennen jullie het fenomeen vooruit slapen of slaap inhalen? Ik wel! Ik ben er zelfs erg goed in. Met vooruit slapen en slaap inhalen lukt het mij goed om te functioneren in het dagelijkse leven. Ik ben er ook heilig van overtuigd dat dit echt kan! Alhoewel uit onderzoek iets heel anders blijkt. Toch steek ik mijn kop in het zand en hou me vast aan mijn eigen theorie hierover.

Bezig bijtje

Ik ben een bezig bijtje, eigenlijk altijd al geweest. Je kan mij overal enthousiast voor maken. Ik vind (van te voren) altijd alles leuk en zeg vanuit mijn impulsiviteit vaak (oke, altijd) volmondig JA op. Mijn enthousiasme gaat meteen met mij op de loop, zonder over eventuele gevolgen te denken.

Lekker spontaan

Soms vind ik dit heerlijk, want zo kan ik ook zomaar één minuut van te voren gebeld worden. En denk maar niet dat ik je dan teleurstel, natuurlijk wil ik een avondje mee gaan stappen! Hoelaat vertrekken we? Oke, over een kwartier kun je me ophalen. En even tussen ons, dit zijn toch wel vaak de leukste avonden.

Volgeboekte agenda

Hierdoor kom ik vaak in leuke situaties terecht, maar helaas is dat niet altijd zo.
Er zijn weken dat ik van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat volgeboekt sta. Soms gebeurd het ook weleens dat ik ineens twee of drie afspraken tegelijkertijd blijk te hebben. Tja, en dan begint het piekeren. ‘Wie of wat zeg ik af?’, ‘ Met wie had ik als eerste afgesproken?’. Zelfs komt er in mijn hoofd naar voren met welke afspraak dit al vaker voorgevallen is. Want mocht het al eerder gebeurd zijn, heeft deze afspraak wel prioriteit. Om gek van te worden! 

Teleurstellen

Ik wil niemand teleurstellen en vind mezelf best dom dat me dit ‘weer’ eens overkomen is. Als ik mij verontschuldig, of een afspraak af zeg, kunnen veel mensen dit niet begrijpen. ‘Je hebt toch een agenda?’ Ja, die heb ik inderdaad. Het is inderdaad een mooie agenda. Ja het kan wel handig zijn inderdaad. ‘Waarom ik dit niet heb opgeschreven?’
Tja, zo ben ik nou eenmaal. Het plannen en overzien is soms een totale ramp. Soms heb ik maanden (meestal de eerste weken nadat ik weer eens een dubbele afspraak had) een goed overzicht en noteer ik alles! Maar dan ineens, pats, BOEM, is het weer weg. Tot ik me weer voor de 800e keer tegen dezelfde steen stoot, waarna het weer een paar weken goed gaat.

Organiseerallergie?

Het gekke is, privé is het vaak chaos, maar op mijn werk gaat het plannen wel zoals het moet en vergeet ik niks. Op mijn werk geniet ik van het organiseren en het plannen van taken. In mijn privé leven heb ik hier misschien wel een soort allergie voor?

Slapen,daar hadden we het over!

Nu dus even terugkomend op mijn inleiding, die je vast ergens weer verloren bent in dit hele verhaal.
In de weken dat ik het zo druk heb, slaap ik tussendoor veel, heel veel! Soms ben ik in het midden van de week ineens zo moe, dat ik dan maar meteen alle afspraken voor die week afzeg. Eigenlijk is elke prikkel naast het werken dan teveel voor me en heb ik meer tijd nodig om mijn hoofd en lichaam tot rust te brengen. Ondanks het vooruit slapen en het inhalen van slaap niet wetenschappelijk onderbouwd is, weet ik het zeker. Is het te druk voor me? Ok slaap me een ongeluk, tot ik weer rust in mijn hoofd ervaar en er weer tegenaan kan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s