Waarom blijf je nou uitstellen?

image2

Al een week. Zo lang stel ik al die opdracht uit. Elke dag pak ik mijn laptop en denk ik eindelijk te gaan beginnen. Maar dan zit ik weer uren lang in de nacht te tekenen of op het internet te zoeken naar tips en tricks die ik dan toch niet toepas. 

Wilskracht is er wel
De volgende dag. Daar zit ik weer. Aan de eettafel met mijn laptop, agenda en de intentie om NU echt te beginnen aan een opdracht die ik dus vorige week ook al had willen maken. Waarom begin ik nou niet gewoon? Wat is nou je probleem? Zit ik nu weer met hele andere dingen in mijn hoofd?
Tornado
Beste monsters, hou alsjeblieft op… Laat me nou gewoon een keer met rust. Waarom laten jullie mij nu elke keer weer verdwalen en slurpen jullie mij die storm weer in. Het voelt niet fijn. Ik wordt gek van verschillende emoties die ik voel. Ik moet huilen. Ik ben boos. Hoe kom ik hier in godsnaam weer uit? Ik val weer op de bank in slaap tot ik 5 uur ’s nachts weer wakker wordt en besluit om toch maar naar bed te gaan.
Frustrerend
Hé hoe gaat het? Weet ik eigenlijk niet.
Oh hoezo weet je dat niet? Omdat ik het niet weet. Hmm.. lastig, zal ik je even bellen? Nee doe maar niet. Ik wordt gek van mijzelf nu. Nou oké ik spreek je later wel… Hé hoe gaat het? Nou ik vergeet een beetje heel veel vandaag en kan me totaal niet concentreren. Oh, ja dat heb ik ook weleens joh. Ja, dat geloof ik graag. Ik heb het alleen altijd. Nou, doei he. Maar helpen die medicijnen dan wel? Weet ik niet. Doei.
Ritalin
Vier maanden officiële diagnose, en nu ook drie maanden bezig met jawel; Ritalin. Soms vergeet ik het in te nemen. Ook weleens te vroeg of te laat. Ik weet niet zo goed of het nou werkt. Al enkele weken heb ik heel weinig trek. Ik begin af te vallen. Agh, die paar kilo minder is alleen maar fijn, want dan zit ik weer op een ideaal gewicht! Verdomme ik ben weer nerveus pfff. Wat een kut gevoel. Wanneer houden deze bijwerkingen op? Zonder medicatie kan ik niet, dat is juist de reden waarom ik eindelijk aan de bel trok. Omdat het me altijd al heeft belemmerd maar ik wel mijn studie wil afmaken!

Ik ga nu maar eens eindelijk boodschappen doen, wat ik al uren geleden wou doen. Afwassen, want dat staat ook weer twee dagen. Tenslotte dan toch eindelijk aan die opdracht beginnen? Ik moet wel, anders schaam ik mij dood morgen op de ADHD vaardigheidstraining. Want dat is in groepsverband.

Gastblogger Melany

6 gedachten over “Waarom blijf je nou uitstellen?

 1. Zo herkenbaar! Hou vol! Als het goed is, gaat de medicatie vanzelf optimaal voor jou werken. Ook zijn er apps die je helpen herinneren om je medicatie te nemen.

  Succes!

  Like

 2. Heel herkenbaar,ook mensen die zeggen dat heb ik ook wel,maar net als je zegt,ik heb het elke dag. Wat ik je kan adviseren met de medicatie,ik heb in 2012 de diagnose ADD gekregen. Er vielen veel dingen op hun plek,maar ook veel dingen war ik ni nog mee worstel. Ik heb ook eerst metylfenidaat gebruikt,weet niet of het zelfde is als Ritalin. Maar waar ik problemen mee had,met het op tijd innemen van die medicatie,s’ochtends ging het goed,maar tussen de middag vergat ik het of ik was te laat. Dus ben ik overgestapt op Concerta 1 x per dag. Voordeel is inderdaad 1 x per dag,nadeel is dat ik gedeelte zelf moet betalen. En bij metylfenidaat is dat niet zo. Of het moet weer verandert zijn.
  Maar uitstellen en op tijd naar bed,is bij mij ook zo herkenbaar. Heb nu een weekschema. Ik heb moeite met op tijd op mijn werk te komen,terwijl ik bij andere afspraken dokter of tandarts wel op tijd kan komen. Tips en advies zijn van harte welkom. En Maaike welke apps gebruik jij voor je medicatie? Of voor andere dingen? Ik heb ook alarm op mijn telefoon,maar probleem is,ik zet hem uit en ga verder met waar ik op dat moment mee bezig ben. Nogmaals ik sta open voor adviezen en tips,maar tenslotte moet je het zelf doen. En het woord moeten. Pffff
  Succes ermee,ook met je blog. 👍
  Oja nog een vraag,als je blogt,of dingen van je afschrijft,wat ik ook wel doe,maar soms heb ik nog chaos in mijn hoofd. 😠 Laat mij maar vertellen,maar ook dat is soms vermoeiend,want ik spring soms van de hak op de tak🙊 Fijne dag en avond verder. Groetjes Frouwk

  Like

 3. mooi beschreven.. ik ben al dagen de boekhouding aan t uitstellen en compenseer dat mt 6000 andere afleidingen..maar t moet toch n keer.
  kom op he. je kunt t. !!!

  Like

 4. Axh wat herkenbaar. Elke maand opnieuw met mijn declaraties voor werk. 8 juli verloopt een registratie die essentieel is voor mijn werk. Van de week aan begonnen, eindelijk! Ik krijg nl. al sinds december 2015 hier brieven over. Ik had al informatie verzameld. Moet ik opeens uren ipv aantallen invullen.

  Ik heb nu eeb periode waarin ik alles vergeet en nóg meer uitstel en niet afmaak. Zo irritant.

  Ik gebruik Ritalin. Ik houd mn tijd zelf bij, maar een app kan ook werken. Ik neem het rond elke 3 uur in ipv 4 uur, omdat ik anders te veel pieken en dalen heb. Dan voer ik helemaal niks uit!

  Onlangs heb ik de app wunderlist ontdekt. Lijstjes maken zo veel je wilt. Je kan ze delen én herinneringen instellen!

  Kunnen we niet een groep maken zodat we elkaar kunnen helpen herinneren oid?

  Like

 5. Bedankt voor alle reacties. Inmiddels 2 weken nu aan Concerta! Gaat iets stabieler nu… wel hoge bloeddruk dus daar moet ik even voor op controle bij de huisarts. Verder gaat het in hele kleine stapjes en blijft uitstellen toch echt dagelijks terugkomen. Als voorbeeld alleen al de afwas…. zo’n hekel aan. Hoe gaat het verder nu met jullie?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s