Een avontuur met gellak

focus

Ik heb gellak gekocht! Als een kind zo blij ben ik begonnen met het avontuur zodra ik de doos ontvangen had. Kids in bed en hup, mama aan de slag. De bijgeleverde lamp moet nog wel even gebruiksklaar gemaakt worden door de lampjes er in te doen. Makkie! Ik vind dit zó spannend!

Het begin

Na twintig minuten met zweet op mijn neus, flink wat irritatie en ongeduld zit er nog geen lampje in. Klotelamp. Gelukkig komt mijn vriendinnetje net aangelopen en ja hoor, binnen drie minuten heeft ze de lampen er in gedraaid. Oké dan… Nu gaat het echte werk beginnen. Er zat een boekje bij, maar op de doos stonden ook plaatjes, dus goed gekeken en begonnen met het karwei. Ik ga toch zeker niet dat hele boekje lezen?

Het gaat gesmeerd

De eerste laag erop. Onder de lamp en drogen maar. Daarna de kleur. Die zat er net op en ik bedacht dat ik heel nodig moest plassen. Door mijn enthousiasme was ik vergeten te voelen dat ik moest. Benen over elkaar en doorbijten maar. Ik wilde immers prachtige nagels. Dus hup, volgende laagje en weer onder de lamp. Nu ik toch bezig was kon, ik net zo goed voeten én handen doen. Yes, we hebben er zin in!

Kijken op de klok

Ineens kijk ik op de klok en bedenk dat ik de jongens moet laten plassen (zindelijkheidstraining).
Normaal gesproken til ik ze half slapend op, zet ze op de wc, hou ze vast en til ze na hun plasje weer hun bedje in. Nu kon dat niet, want mijn nagels waren nog nat! Dus zachtjes tikken en duwen tot ze wakker worden. Twintig minuten later liggen ze weer in bed en kan ik naar beneden. Nog wel volop geknuffeld, dus heel veel haartjes in en op mijn nagels.

Iets vergeten?

Het drogen duurt wel erg lang. Ik check de doos voor de zekerheid nog even. Twee minuten laten drogen onder de lamp, dat heb ik wel gedaan. Ik had geen klokjes, maar heb ondertussen een liedje gezongen dat normaal gesproken ongeveer drie minuten duurt. Dat zou goed moeten zijn. Maar ik heb na drie uur nog plakkerige nagels. Ik besluit te googelen en wat blijkt: ik ben de laatste stap vergeten. Met de cleaner moest ik nog de plaklaag van mijn nagels halen. Tja… Dat stond waarschijnlijk wel in het boekje, maar niet op de doos.

Zoals mijn vriendin altijd zegt: ‘Audrey, met jou never a dull moment!

Audrey

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s