Is bloggen mijn pad naar herstel?

BLOG written on  old typewriter

Daar lig ik dan, het is vandaag vrijdag 10 juli, half twaalf ’s ochtends. Het lukt me niet om uit bed te komen en aan de dag te beginnen. De zon straalt buiten en toch wil ik deze dag liever overslaan. Ik zit al dagen in deze depressieve neerwaartse spiraal en besluit te Googlen. Ik kwam terecht op ADHDvrouw en las de blogs. Wat een inzichten en fijn dat mensen dat delen. En ik dacht: misschien helpt schrijven mij ook om me beter te gaan voelen? Dus liggend in bed schrijf ik mijn eerste blog.

Netflix

Die depressieve neerwaartse spiraal; ik voel ‘m al de hele week. Ik voel me zo rot van binnen. Ik heb zoveel plannen en ideeën, maar geen zin om ze nu uit te voeren. Ik heb gewoon nergens zin in. Dat is trouwens niet helemaal waar: ik heb wel zin om series te kijken op Netflix en om te eten. Van series kijken word ik namelijk rustig: de beelden en geluiden zorgen ervoor dat mijn gedachten even naar de achtergrond verdwijnen. Zo is het met eten ook. Maar overdag series kijken? Dat vind ik eigenlijk not done.

Zakenvrouw

Dat wat er in mijn hoofd omgaat, strookt niet met hoe anderen mij zien. Zij denken: wat een stralende, zelfverzekerde en succesvolle zakenvrouw. Ik heb een eigen bedrijf en sinds kort iemand aangenomen voor drie dagen in de week. Dit als pure noodzaak, omdat ik anders mijn continuïteit en betrouwbaarheid niet kan waarborgen naar mijn klanten. Daarnaast heb ik nog iemand die mijn concept uitrolt in een andere stad en heb ik twee producten die ik op de markt aan het lanceren ben. En voor mijn dertigste verjaardag over twee weken organiseer ik een groot feest.

Lat ligt hoog

Misschien heb ik de lat voor mezelf te hoog gelegd. Maar op de dagen dat ik me wél goed voel, voel ik zoveel potentie in mij. In die dagen ga ik veel te hard, loop ik mezelf voorbij. Daarna betaal ik dat duur, door nu een week alleen maar in bed te liggen. Ik heb coaching op veel gebieden; voeding, sport, zakelijk. Ik mediteer veel en eet heel gezond. Toch schreeuw ik iedere dag in mijn hoofd: WAAROM KOST HET MIJ ZOVEEL MOEITE OM ME GOED TE VOELEN?

Claire

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s