Neurofeedback

brainwaves-e1297148433839

Nadat ik de diagnose ADD kreeg, deed ik een neurofeedbacktraject. Dat is zeven jaar geleden en het was de beste beslissing die ik ooit nam. Ik ben nu zoals ik bedoeld was. Veel dingen gaan me makkelijker af omdat ik me kan concentreren. Ook namen lichamelijke klachten af, liggen mijn sleutels niet meer in de koelkast en mijn slaap verbeterde. Ik val makkelijker in slaap, slaap dieper, knars niet meer met mijn tanden en word uitgerust wakker. Halleluja.

Conditionering

Ik koester deze winst alsof ik de loterij won. En dat allemaal dankzij een simpele techniek waarbij je je hersenen traint met een methode die zo oud is als de mensheid zelf; conditionering. Het ziet er zeer geavanceerd uit die neurofeedback met de plakkers op je hoofd en het computerscherm, maar het werkt dus hetzelfde zoals je alle nieuwe dingen leert. Goede hersengolven worden beloond zodat je brein die vaker gaat vertonen. Als je het traject afrondt is het resultaat blijvend. Op internet vind je overigens veel informatie hoe neurofeedback werkt.

Slapen

De resultaten zijn goed merkbaar als ik op tijd naar bed ga, weinig alcohol drink, gezond eet etc. Ik ben tegenwoordig dus met liefde een beetje saai omdat mijn kop dan doet wat ik wil. Soms gaat slapen minder. Ik val wel in slaap maar om twee uur schiet ik wakker en mijn hoofd lijkt een kermis van gedachten. Als dat een aantal dagen duurt, gaat het bergafwaarts en komen oude klachten terug. Meestal gebeurt het als ik last heb van stress. Langdurige stress is sowieso niet goed voor een mens, maar voor de resultaten van de neurofeedback funest. Als de stress weg is verdwijnen de klachten en functioneert mijn hoofd weer naar behoren. Ik kan het tij dus zelf keren. Hoe dat voelt kan ik niet beschrijven zonder pathetisch te worden, dus dat laat ik maar achterwege.

APK

Een aantal weken geleden heb ik mijn hoofd aan een ‘APK’ onderworpen, door een EEG-meting te laten doen. Er worden hersengolven gemeten terwijl je zit met gesloten ogen, open ogen en terwijl je een taak doet. Uiteindelijk bleek dat mijn hoofd nog steeds op de juiste momenten goede hersengolven vertoont. Bijzonder vind ik dat. Na zeven jaar is het resultaat er nog. Ik wil overigens benadrukken dat ik geen financiële banden heb met aanbieders van neurofeedback of de farmaceutische industrie. Ik ben een happy user, meer niet. Leve neurofeedback. Dat mag best wel eens gezegd worden op deze zevende verjaardag. Hoera!

Een gedachte over “Neurofeedback

 1. Wat ontzettend fijn voor je dat de neurofeedback je zo goed helpt!
  Ik heb ik neurofeedback gehad jaren geleden en zou graag nog terug gaan voor een nieuwe qeeg en vervolgens mijn traject af te maken.
  Er is alleen naar mijn weten geen verzekering meer die dit vergoedt.
  Mag ik je vragen hoe jij dit hebt opgelost?
  Groeten Vera

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s