Doorstampen voor het goede doel

Its-never-too-late

De afgelopen maanden heb ik me een slag in de rondte gewerkt. Eerst merkte ik het niet zo, maar gelukkig kwam ik al snel tot de realisatie dat ik toch wel erg veel uren maak. Ik vind het niet erg, ik ben eigenlijk niet anders gewend dan veel en hard werken. Dromen is leuk, maar daarmee ga je geen doelen bereiken. Dus ik zet mijn schouders eronder en ga ervoor. Waarvoor? Dat was voor mij niet meteen helemaal helder. Maar hoe meer werkweken van 50 tot 60 uur verstreken, hoe meer het doel duidelijk werd. Ik ben druk bezig met voorbereiden om als zelfstandige aan de slag te gaan!

Al jaren bezig

Eigenlijk ben ik al jaren bezig met deze stap. Al tien jaar werk ik freelance naast mijn werk als tekstschrijver en zelfs nog langer als producer in de media. Dit is de afgelopen jaren met ups en downs gegaan omdat ik nooit afhankelijk ben geweest van het freelance werk. Toch heb ik in al die tijd heel wat opgebouwd en heel wat geleerd. Niet alleen over het vak heb ik veel geleerd, maar ook over mezelf. Bijvoorbeeld dat ik het idee om als freelancer of zelfstandig aan de slag te gaan niet kan loslaten. Nu, met een buffer en enkele opdrachtgevers als eerste veiligheidsnet, is de tijd gekomen. En ik kan werkelijk niet wachten om als freelance duizendpoot aan de gang te gaan.

Concentratie en motivatie

De eerste vraag die ik van mensen zonder ADHD krijg is natuurlijk hoe ik me in hemelsnaam ga concentreren en motiveren om mijn werk te doen. Dat vind ik niet zo lastig. Sterker nog, over het algemeen kan ik me beter concentreren op het werk wanneer ik thuis aan de slag ben. Op de werkplekken waar ik tot nu toe heb gezeten heb ik in meer of mindere mate moeite gehad om me te concentreren. Motiveren zal in veel gevallen niet zo ingewikkeld zijn, ik vind mijn werk enorm leuk én ben een lichtelijk dwangmatige planner. Zolang ik me enigszins aan mijn eigen planning kan houden moet dat zeker goed gaan komen. Daarnaast kan ik ook buitenshuis terecht. Vrienden van mij zitten op een kantoortje waar ik regelmatig terecht kan. Buiten dat je elkaar kan motiveren en inspireren werkt het voor mij ook fijn om aan het werk te ‘moeten’ zijn en om op een gegeven moment klaar te zijn met werken. Want zeker dat laatste vind ik nog best wel lastig!

Energiedip

Doordat ik de afgelopen periode erg hard heb gewerkt en kampte met concentratieproblemen als het gaat om mijn baan, ben ik stiekem best wel op. Ik heb even een energiedip waardoor er niet altijd zoveel uit mijn handen komt als dat ik zou willen. Daarnaast moet ik goed opletten dat ik al mijn afspraken in de agenda zet, als ik moe ben dan vergeet ik al helemaal makkelijk wat ik het afgesproken of waar ik mee bezig was. Mijn agenda is me dus heilig, net als alle kladpapiertjes en schrijfblokken. Nog een paar weken bikkelen en dan begin ik echt voor mezelf. Gelukkig zit er ook nog een weekje vakantie in, kan ik hopelijk een beetje aarden en bijkomen voordat ik aan dit lang verwachtte avontuur ga beginnen.

Een gedachte over “Doorstampen voor het goede doel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s