Workaholic?

vrouw gedachten

Maat houden is niet echt mijn sterkste punt met werk aannemen. Ik ben best wel een workaholic. Naast mijn werk doe ik projecten en freelance klussen, ik heb altijd wel werk te doen. Soms vraag ik me af of ik de enige ben die zo verschrikkelijk hard aan de weg timmert en of het niet een klein beetje minder kan. Maar voor ik het weet heb ik me alweer in een project gestort en loopt mijn agenda over met werkplanningen in plaats van terrasjes pakken met vriendinnen.

Keuze maken

Ik moet zo ondertussen een keuze gaan maken of ik wel of niet voor mezelf ga beginnen en hoe ik dan verder ga. Voor mijn gevoel ben ik de afgelopen maanden alleen maar aan het werk geweest en dat kan niet zo door blijven gaan. Maar dan moet ik een keuze maken, wel of niet ondernemen? Ergens vind ik de structuur en zekerheid van een baan heel erg fijn. Je eigen plek, collega’s, echt samen ergens mee aan de slag gaan. Maar het ondernemen blijft kriebelen. Wat past nou echt bij mij?

Ondernemen is best nog lastig

Het ondernemersbloed zit wel degelijk in mij. Sinds mijn vijftiende ben ik al bezig met projecten, klusjes en hultroep spelen voor allerlei leuke dingen. Toch heb ik nog niet de keuze voor het ondernemen durven maken. Dat is namelijk nog best lastig! Ga je verzekeringen afsluiten, je eigen administratie doen, waar komen klanten vandaan? Ik moet niet alleen goed zijn in wat ik doe, maar ook nog eens allerlei andere zaken op de rit hebben en dat heeft me toch nog weten te weerhouden.

Parttime ondernemen

Het idee om parttime te gaan ondernemen is niet zo lang geleden ineens een optie geworden. Zo’n twintig uur voor de baas en iets meer dan twintig voor mezelf, dat zou een mooie verdeling zijn. Om dat te kunnen doen heb ik in elk geval een goede, structurele opdracht erbij nodig. Ik ga niet zomaar in het diepe springen in de hoop ‘dat het wel goed komt’. Ik vind het belangrijk om wel enige basis te hebben en een buffer te kunnen opbouwen. Want als het een maandje tegenzit of ik wil een keer op vakantie, dan lopen de inkomsten snel terug. Toch maar weer op zoek naar een nieuwe opdracht en doorbikkelen. Want dit idee opgeven is ook nog niet echt een optie.

Kruispunt

Dus hier sta ik dan, op een kruispunt waarvan ik al jaren weet dat het eraan komt. De keuze blijft lastig. Kijkend naar freelance vacatures kom ik er niet helemaal uit wat voor mij zal werken. Ik heb nu een paar leuke opdrachtgevers, maar ik kan er niet vanuit gaan dat ik daar jarenlang op kan steunen. Afwisseling werkt voor mij, maar toch is de onzekere toekomst nu nog even doodeng. Hoe heb jij dat als ondernemer in spe gedaan? Ik ben benieuwd wanneer en waarom jij de knoop hebt doorgehakt, misschien dat ik dan ook eindelijk een keuze durf te maken.

Danitsja

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s