Aandacht kwijt?

chaotic-quotes-1

Wat was het zalig, de gigantische druk van het congres. De weg er naar toe was er eentje vol adrenaline, vol deadlines en vol slapeloze nachten. Met als absoluut hoogtepunt het congres zelf, want wat hebben wij genoten. Maar dat was niet alles!

Verbouwen

Een week voor het congres begonnen ze in ons huis met een, wat achteraf bleek, gigantische verbouwing. Dus twee weken voor het congres pakten we de volledige huisraad in dozen en parkeerden we deze in de woonkamer inclusief bedden en alles wat we nog meer tegenkwamen op de weg van de zolder, via de slaapkamers naar de benedenverdieping. Zelf verdeelden we ons als gezin over diverse adressen en de honden verhuisden naar de kennel.

Hyperfocus

Drie weken na  de eerste ingepakte doos ging ik voor het eerst kijken in ons hopelijk inmiddels verbouwde huis. Joh, ze waren echt opgeschoten en serieus, aan de contouren te zien, zou het uiteindelijk een echt paleisje gaan worden. Op dit moment gebeurd er iets met mijn (hyper)focus, deze had al die tijd bij het congres en de losse eindjes gelegen, maar verdween als sneeuw voor de zon.

Impulsiviteit

Er moest geklust worden, alle deuren moeten worden gelakt en niet te vergeten alle net nieuw gestucte muren moeten geverfd worden. Jeetje welke kleur, beter nog: waar is de verf in de aanbieding? He zou fijn zijn als we ook de schouw er uit zouden slopen toch? Niet over nadenken, gewoon zo’n boorhamer huren en dat ding eruit hakken. Serieus ik kan het ! Tot er een halve schouw overbleef en iedereen zich realiseerde dat wij zelf dit niet voor elkaar zouden krijgen.

Hulp gezocht

Dus wat doe je dan? Juist de mannen van de bouw, waar ik absoluut een grenzeloos respect voor heb, voorzien van koffie, thee, saucijzenbroodjes en af en toe een glaasje cola. Op zijn Brabants kwam er tenslotte het verlossende woord: “Zeg vrouwke, als wij voor jou die schouw er eens uit zouden tikken, dan stucen we de boel ook maar gelijk.” Pfew, daar ben ik dus goed weg gekomen.

Moeilijk schakelen

Zelfs nu ik dit zit te tikken voel ik mijn eigen focus en de moeilijkheid om te schakelen binnen meerdere focussen. Want hoe kan ik nu met het ene bezig zijn en nadenken over bijvoorbeeld ADHDvrouw? Voor mij was dat de afgelopen drie weken een onmogelijkheid. Ik ben overtuigd, je hebt nooit twee hyperfocussen op hetzelfde moment.

De belofte

Ik ga jullie wel een belofte doen. Deze zaterdag namelijk gaat er een vloer in mijn nieuwe woonkamer, wat maakt dat we er ook weer kunnen wonen. ADHDvrouw wordt vervolgd! Beloofd is beloofd en vanaf volgende week zijn we er weer met een aanloop naar de volgende hyperfocus.

Een gedachte over “Aandacht kwijt?

  1. Herkenbaar hoor, om dan meteen weer in het volgende te vliegen. Er zijn zo veel leuke dingen in het leven! Maar ik kom mezelf dan toch altijd weer tegen. Blijkt dat mijn hoofd en lijf toch eerst even rust willen voordat ze in de volgende hyperfocus kunnen springen. Ik ben nu 44 maar blijf het moeilijk vinden 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s