Nog drie nachtjes slapen

Kick off ADHDvrouw 25 mei 2014
ADHDvrouw kick-off meeting, mei 2014

 

Dat is het dan. Nog drie nachtjes slapen en 11 maanden hard werken is voorbij. Een droom wat een illusie zou kunnen zijn is dan werkelijkheid geworden. Een wild, impulsief en toen nog weinig doordacht plan is een heus bedrijf geworden. Helaas verdienen we geen cent, maar het is dubbel en dwars de moeite waard. Ik ben enorm trots op het werk wat we hebben verzet, maar ik ben vooral blij dat er zoveel mensen zijn die een plekje bij ons hebben gevonden. Gewoon een plekje waar je niet veroordeeld wordt en mag zijn wie je bent.

“Mag ik de psychiaters spreken die het ADHDvrouw congres organiseren?”

Het afgelopen jaar zijn we met talloze mensen in aanraking gekomen. ADHDvrouwen, coaches, psychiaters, huisartsen, organisaties, belangenverenigingen en natuurlijk de pers. Langzaam maar zeker leerde het gros van deze mensen dat er echt een paar optimistische ADHDvrouwen zijn die het in hun hoofd hebben gehaald om een congres te organiseren. Geen idee of het zou lukken, hoeveel mensen we binnen gaan krijgen en hoe we dit gaan bolwerken, maar we gaan ervoor! Toen het zodanig vorm begon te krijgen dat de gereserveerde zalen moesten worden uitgebreid, werd het voor de buitenwereld lastiger te geloven dat er geen professionals uit de psychiatrie bij de kernorganisatie betrokken zijn. We hebben meermaals moeten uitleggen dat we dit op eigen houtje organiseren, toch lopen er nog steeds journalisten rond die er geen bal van geloven.

Ken je kracht als ADHDvrouw

Als we met het organiseren van het congres één ding hebben laten zien, is het dat de meest onhaalbare en onrealistische doelen zeker kunnen worden gehaald. Twee maanden terug zaten we ons nog druk te maken of we uit de kosten zouden komen en of de verhouding gasten en organisatie niet scheef was. Nu moeten we de kaartverkoop in de gaten houden zodat we niet teveel mensen binnen krijgen. We gaan nu richting de 250-300 mensen die gek genoeg zijn om zaterdag aanwezig te zijn.  Ik was al blij geweest met 100! Ik ben blij dat het congres er komt en we daarmee ook kunnen onderstrepen waar we achter staan: begrip, kennis, positiviteit, passie, kwaliteiten en je eigen kracht. De ADHDvrouw is veelzijdig en krachtig, ontdek je eigen kracht en maak je dromen waar. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat het organiseren van een congres in de Jaarbeurs Utrecht (zonder budget, gericht op een specifieke doelgroep, naast een fulltime baan…) mij een realistisch plan leek. Ik zal me nu toch echt in de arm moeten knijpen, nog drie nachtjes slapen en dan is het zover.

 

Danitsja Koster

facebookiconpinktwittericonpink

3 gedachten over “Nog drie nachtjes slapen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s