Crowdfunding voor ADHDvrouw, hilarisch!

Tegeltje creatief rommel

Daar stonden we dan, in een fotostudio in Utrecht. Een aantal dames van ADHDvrouw, twee visagisten, een fotograaf en een cameravrouw gingen aan de slag om posters en een video te maken. Dit uiteraard om meer bekendheid te creeeren voor ADHDvrouw en om crowdfunding op te starten. Juist, crowdfunding. Daar moet dan een leuke video voor komen zodat iedereen die ADHDvrouw een warm hart toedraagt een kleine bijdrage wil leveren om het congres mogelijk te maken. Na talloze brainstorms, emails en Skype-sessies hadden we een plan, uiteraard eindigde dit in chaos en een hele hoop geschater. Ik kan niet wachten op de beelden!

Voor de camera, in plaats van erachter

Ik werk toevallig al heel wat jaren in de media en ben aardig gewend aan het wereldje achter de camera. De tijdsdruk, de saamhorigheid en het geregeld vind ik heerlijk. Maar op een druilerige zaterdag in Utrecht moest ik ineens vóór de camera verschijnen! Figureren en presenteren heb ik totaal geen probleem mee, maar me een houding geven als fotomodel is toch even andere koek. Het plaatje wat ik voor de foto in mijn hoofd had en het feit dat er een lens mijn kant op stond gericht maakten me wat stijfjes en ongemakkelijk. Met hulp van de fotograaf, de cameravrouw en een ventilator kwam ik wat meer los en zijn er wonder boven wonder bruikbare foto’s uitgekomen. De prachtige make-up en styling van Lips & Lashes en de fotografiekunsten van Merlijn Scharn hebben hier heel enthousiast aan bijgedragen, gelukkig maar!

Nog een camera!

Na de foto’s voor de posters moest er ook nog een video worden gemaakt. Aangezien het geld voor bijvoorbeeld deze posters niet aan een boom in mijn achtertuin groeit en de kaartprijs alleen de kosten voor de locatie dekt gaan we aan de slag met crowdfunding. De campagne komt hopelijk snel online zodat we een bedrag bij elkaar kunnen sprokkelen om de posters te laten drukken en daarmee nog veel meer mensen kunnen informeren dat ADHDvrouw er is. Buiten dat we het congres willen organiseren vinden we de beeldvorming en het bieden van een platform net zo belangrijk. Nou, daar zaten we dan. Monique en ik na een halve dag druk bezig zijn. We moesten de concentratie echt uit de tenen halen en dat resulteerde natuurlijk in schaterbuien en hilarische versprekingen. Stiekem ben ik meer benieuwd naar de bloopers dan naar het ‘goede’ beeldmateriaal!

Alles voor de ADHDvrouw

In de filmwereld is er een gevleugelde uitspraak, namelijk ‘alles voor de film’. Alles voor de ADHDvrouw is wel aardig van toepassing op iedereen die zo heeft meegewerkt aan de blogs, het opzetten van de organisatie, het meehelpen bij deze shoot en het adviseren op allerlei vlakken om dit tot een succes te maken. Mede door al deze hulptroepen en de feedback die we krijgen van de ADHDvrouw zelf durf ik meer open te zijn en er keihard voor te gaan. Ik sta straks met mijn hoofd levensgroot op een poster, ik ben te zien in een crowdfundingvideo en ik sta met volledige naam op deze website. Dat doe ik met trots. Wat hoe hilarisch, chaotisch en ongestructureerd het soms ook lijkt te gaan, er zit wel degelijk een goed en solide plan achter. Meer begrip, kennis en hulp voor de ADHDvrouw. Om die reden hang ik straks met trots de posters op bij gezondheidscentra en instellingen voor psychische hulpverlening. Als jij hier ook achter staat, openbaar of wat meer in de coulissen, zien we dat heel graag terug straks met de crowfdundingcampagne. Want hoe hard wij er ook voor vechten, zonder jouw hulp gaan we er niet komen. Bij deze dus enorm bedankt voor jullie steun tot nu toe en ontzettend goed 2015!

Danitsja Koster

facebookiconpinktwittericonpink

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s