Wat vind ik (langdurig) leuk?

chaotic-quotes-1

Ik heb geen enkele moeite om deze voor mij veel te gemakkelijke vraag te beantwoorden, tenzij deze betrekking heeft op het gebied van werk. Ik weet normaal heel goed wat ik wil en wat ik leuk vind, maar nu ik als pas-afgestudeerde-maar-nog-steeds-flierefluiter op zoek moet naar een echte baan, valt dit me goed tegen. Dit weekend had ik me voorgenomen om actief te zoeken naar bedrijven, vacatures en opties. Tevergeefs.

Opleiding

Een opleiding kies je, in mijn geval, als je 18 bent. Ik kwam net van het VWO, had al de toelating als stewardess te pakken, ging erna nog 3 maanden werken in Zuid-Frankrijk en besloot toen toch maar m’n stewardessencarriere in te ruilen voor een degelijke opleiding. Lang leve de impulsiviteit! Het werd een sociale rechtenstudie. Het eerste jaar prima, tweede jaar werd al minder, maar de klasgenootjes waren zo gezellig! Derde jaar was een ramp en wat erop volgde was blik op oneindig en dat papiertje halen. Het is niet dat mijn gehele opleiding mij niet aansprak, maar ik mistte de eigen (creatieve) input. Ik besloot daarom een dat ik een baan in de mode wilde proberen. Ik heb altijd al van mode gehouden en dit leek me een leuke ontdekkingstocht. Toen ik uiteindelijk werd aangenomen voor een half jaar durende traineeship bij een online fashion platform (vergelijkbaar met fashionchick.nl) sprong ik een gat in de lucht. Het schrijven van blogs, stylen van outfits en het geven van persoonlijk stijladvies zat in mijn vingers. En hoewel ik heel vroeg op moest staan om te verschijnen op het kantoor in Amsterdam en er deadlines gehaald moesten worden, voelde het lang niet altijd als werk.

Do what you love, love what you do

Zo hoort je baan te voelen. Natuurlijk, je hebt verplichtingen en er worden dingen van je verwacht, maar plezier in je werk is zo belangrijk. Mijn traineeship eindigde en ik kon helaas niet blijven werken door een reorganisatie. Daarnaast moest ik nu echt aan mijn scriptie geloven, dus deze ervaring stopte hier. Maar hoe zet je bovengenoemde ervaring door in een economie als deze waarin de werkgever in de positie zit waarin hij alles kan verwachten van een sollicitant? Duizenden afgestudeerden zoeken een baan, dus het wensenlijstje van zoekende werkgevers kan niet lang genoeg zijn. Ze hebben ruime keuze en gaan voor de kandidaat die (vrijwel) voldoet aan het perfecte total package.

En nu mijn situatie

Ook ik moet eens serieus gaan solliciteren. Met name als ADHD’er is dat lastig, want in welke functie binnen welk bedrijf kan je creativiteit, impulsiviteit, enthousiasme en continue behoefte aan uitdaging en afwisseling vinden? Ik heb gelukkig op dit moment een baan, maar dit is tijdelijk en niet iets waar ik heel blij van word. De flexibiliteit en het inkomen zijn prettig, maar ik wil door. Hoe pak je dat aan? Ik weet op dit moment niet eens meer wat ik leuk vind. Schrijven, dingen bedenken, creatief bezig zijn, projectmatig werken, zakelijke dienstverlening… Laten dat nu net niet de ingredienten voor een baan passend bij mijn opleiding zijn 😉

Hanneke

facebookiconpinktwittericonpink

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s