De reden achter ADHDvrouw

logo blauw_zonderrand copy

Dit weekend bedacht ik me dat men misschien niet eens weet waarom er een congres voor vrouwen met ADHD wordt georganiseerd op 7  maart 2015. Mijn naam is Monique, ik ben een vrouw van 52 jaar oud en weet sinds een jaar of twee dat ik ADHD heb. Weten is subjectief, want eigenlijk weet ik het al zeker een jaar of 10 dat ADHD my middle name is. Echter , ik zat steeds in het verkeerde zorgprogramma waar ze dit niet diagnosticeren. Ik wil liever niet in gaan op alle etiketjes die ze mij gaven, ik word er namelijk vandaag de dag nog steeds heel emotioneel van.

Nooit meer verdrietige vrouwen met verkeerde diagnoses

In april 2014 bedacht ik dat het nooit meer op die manier mocht gebeuren. Nooit meer verdrietige vrouwen die diagnoses kregen waarvan ze nog verdrietiger werden. Nooit meer geen herkenning en erkenning vinden!  Ik wilde op zoek gaan naar awareness voor vrouwen  met ADHD. Ik heb zelf het boek “ADHD bij vrouwen” gelezen van Kathleen Nadau en Patricia Quinn en werd overweldigd door de herkenning, deze herkenning wilde ik heel graag doorgeven aan alle vrouwen in Nederland die het moeilijk vonden alle taken als vrouw te combineren. Ik plaatste een tweet via twitter en nam daar wat namen in mee, onder andere die van Danitsja en Pauline. De rest is inmiddels history en jullie die dit nu lezen zijn daar het levende voorbeeld van.

Multitaskende vrouw tegen wil en dank

Het sociaal en culturele aspect van onze samenleving maakt dat er heel erg veel van ons wordt verwacht. Daarbij denk ik aan moeder, huisvrouw, vrouw, gastvrouw, alleenstaande ouder, fulltime medewerker of ondernemer en zo verder. Twee jaar geleden namen ze mij serieus in mijn verhaal, maar ik wil zo graag dat alle vrouwen met ADHD serieus genomen worden in hun lijdensdruk. Zonder jullie kunnen we er niet voor gaan zorgen dat de awareness voor vrouwen met ADHD er gaat komen. Wij samen kunnen laten zien dat mijn verhaal niet op zich staat en dat wij allen onszelf herkennen in mijn verhaal. Dit is van heel groot belang en dat kan ik niet sterk genoeg benadrukken.

Hét congres voor vrouwen met ADHD

We hebben de kaartjes voor het congres ADHDvrouw gelukkig met medewerking van de Jaarbeurs betaalbaar kunnen  maken. Dit vindt ik enorm belangrijk om zo alle vrouwen met ADHD te kunnen verwelkomen. Het zou geweldig zijn wanneer jullie jezelf herkennen in dit verhaal en met ons dit congres mogelijk gaat maken. Ik durf gerust te zeggen dat het helemaal geweldig wordt op 7 maart 2015. Ik durf je zelfs te beloven dat het onvergetelijk gaat worden!

Monique van Zwieten

2 gedachten over “De reden achter ADHDvrouw

  1. Monique! Ik ben jou en de andere topvrouwen achter dit congres ZO dankbaar! Soms is het zo lastig onder woorden te brengen hoe het is om een hyperbrein te hebben dat zoveel ziet, kan en doet en tegelijk leidt tot diepe vermoeidheid en niet meer weten wat je moet doen om de dag door te komen. Als een van je doelen was om herkenning te scheppen, kan ik je vertellen dat het is gelukt! Met vlag en wimpel. Met de nieuwe informatie gaan we verder. Dit is alleen nog maar het begin!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s