Aandacht

ADHD_Rust_yoga

Nu focussen goed lukt, door de neurofeedback, ben ik de koning te rijk. Mijn doel is om een roman te schrijven. Dat vraagt een lange adem, veel zitvlees en soms afzondering. Ik doe er alles aan om dat doel te bereiken!

Onder controle

Het lukt me eindelijk om elke ochtend te gaan zitten en te schrijven, zonder eerst mail te checken, digitaal de krant te lezen en te ouwehoeren. Ik heb eindelijk het gevoel mezelf en die klote-ADD onder controle te hebben. Alleen lijkt de wereld om me heen aan AD(H)D te lijden en biedt chronisch afleiding, het liefst met talloze filmpjes ‘die ik echt gezien moet hebben’ en tips zodat ik echt gelukkig kan worden. Daarom pers ik het laatste stukje van de eerste versie van mijn roman in een schrijfbunker uit de pen. Zelfs dit stukje is niet door mezelf verstuurd, want ik leid een maand lang een offline-leven. En man wat word ik daar gelukkig van (en productief)!

Hoe bereik jij je doel?

Nu ik zelf koers kan houden en geen afleiding opzoek, merk ik pas hoeveel factoren er zijn die je van je werk af willen houden. En dat je productiviteit toeneemt als je er niet naar luistert. Omdat afleiding alleen maar lijkt toe te nemen vraag ik me het volgende af. Hoe kun je als AD(H)D-er jezelf op de rit houden als je iets wilt bereiken? Waar gaat je aandacht naartoe? Hoe bereik jij je doel?

Suzanne

Een gedachte over “Aandacht

  1. Erg herkenbaar natuurlijk! Tijdens het lezen en reageren, heb ik mijn laptop opgestart om lessen voor te bereiden die ik vrijdag moet gaan geven ? Ik zit in een vreselijke periode van uitstellen en negeren of wel willen reageren of uitvoeren, maar dat kan niet direct en daarna vergeet ik het. De miljoenen briefjes overal werken ook niet. Heb jij of iemand hier tips voor? Waar heb je de neurofeedback gevolgd? Ik ben er zo nieuwsgierig naar! Bedankt alvast!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s