Tijd tekort

klok adhd

Altijd hetzelfde probleem, ik ben altijd, overal, met alles te laat. Nou schijnt dit echt bij het ADHD beeld te passen, maar ik vind het mega vervelend. Ik heb twee telefoons bij me en een alarm app op mijn tablet. Op mijn laptop staan notitie kladjes die lijken op post-its om me te helpen herinneren dat ik op de tijd let.

 

Snooze

De alarms worden netjes op snooze of gewoon uitgezet. Ook de notes zie ik onderaan mijn scherm knipperen, maar ze mogen niet baten. Ik heb voor alles een alarm: hoe lang ik moet werken aan een bepaald project, wanneer ik medicijnen moet nemen, wanneer de kleine naar school moet, wanneer de baby uit bed moet zodat ik op tijd weer op school ben, dat ik op tijd kook zodat de kleintjes op een redelijk tijdstip naar bed kunnen. Maar helaas zie ik dan dat ik bijvoorbeeld nog 10 minuten heb, en net als kleine kinderen, kan ik echt heel veel doen in 10 minuten. Misschien nog even douchen, en oh mijn nagels moeten opnieuw gelakt worden. Zal ik dan ook mijn tenen maar doen? Kan ik mooi een lekker maskertje in mijn haar doen. En je raad het al, we zijn ruim een half uur verder.

 

Geen gevoel voor tijd

Ik heb echt totaal geen gevoel voor tijd. Met iets belangrijks, zoals straks naar school voor de optocht, dan hebben we bijvoorbeeld al om 16.00 avond gegeten, zijn we klaar om te gaan en zorg ik ervoor als ik zie dat we echt moeten gaan, ik alles kan laten vallen en kan gaan. Op de een of andere manier komen we dan toch te laat. Gelukkig staan bij ons de klokken vooruit en lukt het wonderbaarlijk om redelijk op tijd op school te komen. Een ander truukje bij belangrijke afspraken, is de afspraak op een ander tijdstip in mijn agenda te zetten. Dus in plaats van 10.00 uur staat hij om 9.45 uur. Vaak weet ik dat en negeer ik het, maar soms vergeet ik het en ben ik netjes op tijd. Een goed idee zou zijn om deadlines een dag eerder in te plannen bijvoorbeeld. Dat alarm wat 10 minuten voor je afspraak af gaat helpt natuurlijk niets.

 

Een app voor afspraken

Om geen afspraken helemaal te vergeten heeft mijn partner de cozi app gevonden. Je voert al jou afspraken, van de kinderen en van je partner in. Je kunt dit op je eigen telefoon doen en het synchroniseert met de telefoon van je partner. Zo kan hij me af en toe herinneren aan afspraken een paar dagen van te voren. Of zorgt ervoor dat ik niet om 13.00 in Limburg afspreek en om 14.00 in Groningen.  Ik zet ook echt alles meteen daarin en het scheelt een hoop gedoe met afspraken verzetten of babysitters op dubbele afspraken.

 

Het goede voorbeeld

Ik moet mijn oudste dochter alvast het goede voorbeeld geven, maar is natuurlijk onmogelijk. Ook zij gaat bijvoorbeeld bij “nog een kwartier” ontzettend haasten en is dan al bijna de deur uit en bij “over 5 minuten” gaat ze rustig al haar Lego uitpakken. Ik kan je vertellen dat tijdens het schrijven van dit blog ik na moest denken en dus vast heb gekookt, een spelletje op mijn mobiel heb gedaan en fotos van mijn dochter gemaakt. Ondertussen is mijn partner thuis, of ik niet weg moet? Tijd dus…

 

Judith

facebookiconpinktwittericonpink

2 gedachten over “Tijd tekort

  1. Klinkt misschien heel gek, maar sinds ik geen horloge meer draag ben ik veel vaker op tijd. Vraag me niet om een verklaring, maar de druk van tijd is bij mij weg. Ik moet nog steeds wel altijd haasten op het laatste moment, maar gek genoeg let ik nu beter op de tijd, omdat ik het zelf moet doen en niet moet hebben van mijn telefoon o.i.d.. Ik geef toe, het is onverklaarbaar, maar voor mij nooit meer een horloge!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s