Het verjaardagsfeestje van een ADHD’er

ADHDvrouw-Happy-Birthday-Cupcake

De dag van mijn verjaardag komt alweer dichterbij. Elk jaar hetzelfde dubio: wel of geen verjaardagsfeestje? Geen feestje betekent je niet jarig voelen, wel je verjaardag vieren betekent stress tot en met. Eigenlijk komt het toch iedere keer op hetzelfde neer: mijn verjaardag wél vieren met vrienden en naaste familie.

 

Datum prikken

Een datum prikken doe ik ruim twee maanden van tevoren. Omdat ik het anders toch vergeet en omdat ik in de zomervakantie jarig ben (lees: iedereen gaat weekendjes weg). Door op tijd te plannen heb ik daarnaast veel tijd om het één en ander te organiseren. Zou je denken… De datum stond dus al een tijdje vast, maar mijn feestje is nu over twee weken en er is nog niets gebeurd.

 

Wat nog meer te regelen?

Mijn gasten weten de locatie nog niet, want daar heb ik zelf nog geen besluit over genomen. Is het niet handiger om het in de kroeg te doen? Als ik het thuis doe moet ik schoonmaken, van tevoren en naderhand. Dat betekent: schoenen van de trap, de afwas moet gedaan zijn, geen vieze kleren meer in de wasmand. Wat doe ik met de kat? Mag die naar buiten? We gaan waarschijnlijk op het dakterras zitten. Welke buren zal ik dan inlichten? En tot hoe laat blijven we buiten zitten om zo min mogelijk overlast te veroorzaken? Is een BBQ ook leuk? Gaan we ook nog de stad in?

 

Slapeloze nachten

Op zich zijn dit natuurlijk zaken waar iedereen zich mee bezig houdt als hij of zij een feestje organiseert, maar ik lig er al een tijdje wakker van. Dit niet vergeten, dat vooral onthouden. En oh ja, wat als er niemand komt? Als iedereen op vakantie is? Heb ik iedereen wel uitgenodigd? En als ik die uitnodig, dan kan ik het niet maken om die ander niet uit te nodigen. Wat moet ik allemaal voor eten regelen? Nemen mijn gasten zelf hun drinken mee?

 

Verhuizen

Daarnaast moet ik ook verhuizen voor 1 september. De kozijnen en trap moeten beslist geverfd worden. Wie gaat dat doen en wanneer? Heb ik mijn huidige huurcontract nu al opgezegd (intussen wel, twee dagen voor de uiterste datum)? Ik wil ook nog graag een soort van housewarming + mijn verjaardag voor familie in mijn nieuwe huis doen. Zal ik daar alvast mee beginnen? Mensen uitnodigen? En oh, wanneer begint yoga weer? Ondertussen dwalen mijn gedachten alweer af…

 

De oplossing?

Alles maar opschrijven, to-do-lijstjes maken en deze week nog even lekker slapen ‘s nachts. Al dat geregel komt volgende week wel. Op het laatste moment, zoals het hoort! Het wordt vast een heel gezellig feestje. 🙂

Lotte

 

3 gedachten over “Het verjaardagsfeestje van een ADHD’er

  1. Zo herkenbaar. … t gaat bij mij altijd zo
    Zelfs al plan ik alles in mijn agenda, het komt er gewoon steeds niet van of net op het laatste moment.
    (Daarom ben ik zo goed in mijn werk bij het halen van deadlines. ..not)…
    Sinds ik de 1blik agenda heb is het wel iets beter geworden maar ik ben en blijf een gezellige chaoot!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s