Vakantievoorbereidingen

chaos koffer ADHD

Ik ben dol om met de auto op vakantie te gaan. Zelfs al is het twee dagen rijden om bij mijn favoriete vakantiebestemming t e komen. Dit jaar gaan we echter met het vliegtuig op reis.

 

Tickets op tijd boeken

Ik weet dat je op tijd een ticket moet boeken, omdat anders de prijs de pan uit kan rijzen. Heel lastig vind ik dit. Ik heb collega´s die in september hun zomervakantie al boeken. Heel knap. Ik ben trots op mezelf  als ik al in april mijn ticket heb boek. Zou ik dan toch vooruit kunnen plannen?  Om mezelf toch een beetje in te dekken kies ik voor de optie ‘flex’. Daarmee kun je voor een bijbetaling van 10 euro je datum eventueel verzetten. Heel verstandig, want een uur nadat ik het ticket heb geboekt kom ik er achter dat ik op deze datum nog geen vrij heb van mijn werk. Het is niet anders. Een week na mijn ontdekking verzet ik de datum. Wederom erg trots. Ik had het ook een week voor vertrek  kunnen regelen. Of drie dagen te laat waardoor ik alsnog een nieuw ticket zou moeten kopen.

 

Spullen inslaan voor de vakantie

Stap 2: de overige voorbereidingen. Ik ga familie bezoeken, dus er moet  voor cadeautjes gezorgd worden. Ik maak een lijstje van familieleden. Daarachter schrijf ik op wat ik voor hen wil gaan halen. Dit kan ik maar beter op tijd doen, want als ik dit op het laatste moment doe, raak ik gestrest.  Ik plan om het weekend lekker te gaan shoppen. Dit wordt twee weken later. Op een mooie zaterdagmorgen (wanneer het in mijn huis lijkt alsof er een bom is ontploft)  besluit ik op pad te gaan. Ik ben het lijstje kwijt en besluit zonder lijstje de winkels onveilig te gaan maken. Ik blijf een hele dag weg en kom terug met een nieuw kookboek, kralen en de helft van de ingrediënten van het avondeten. Geen van de gekochte items zijn cadeaus. Het is niet anders.

 

Online shoppen als alternatief

Ik kom op het geniale idee om online cadeaus te kopen en begin bij een bekende online kledingwinkel. Ik ga op zoek naar een leuk jurkje voor de meiden. Ik staar me tureluurs op de honderden jurkjes die online staan. Regelmatig leiden de  banners mij af. “Wat een leuke vakantie-aanbieding.”  Klik. Na wat gesurft te hebben op de site van de vakantieaanbieder besef ik me dat ik al een vakantie heb geboekt. Terug naar de kledingwinkel. Weer die jurkjes. Iets met bloemen, dat vinden ze leuk. Drie pagina’s verder. Wat voor maat hebben ze eigenlijk? Conclusie: kleding was niet zo’n goed idee. Toch maar weer een lijstje. Het is niet anders.

 

“Is je paspoort geldig?”

De cadeaus verzamelen is maanden een terugkerend item geweest. Tot mijn vriend de cruciale vraag stelt: “Zijn je reisdocumenten in orde?” Oh shit, mijn paspoort verloopt binnenkort! Ik maak een afspraak bij de gemeente. Gelukkig heb ik nog twee weken de tijd. Een uur voordat de afspraak daadwerkelijk is, realiseer ik me dat ik pasfoto’s moet laten maken. Ik vertrek eerder van werk en race naar de fotograaf. Voor mij is een dame die mooi is opgemaakt. Ik kom rechtstreeks van werk, onopgemaakt en heb natuurlijk niets bij me. Het is niet anders. Pasfoto’s zijn standaard lelijk. Bezweet en gestrest kom ik aan bij de gemeente. Ondertussen nog  naar huis gesprint om het oude paspoort op te halen, want deze was ik ook vergeten. De gemeenteambtenaar vertelt me  dat er een aantal dingen veranderd zijn. Zo hebben ze mijn vingerafdrukken nodig en is het paspoort voortaan tien jaar geldig. Geweldig! Tien jaar me met een lelijke foto identificeren. Het is niet anders.

Twee dagen voor vertrek heb ik mijn paspoort. Ik heb zelfs al mijn bagage ingepakt. Ik moet nog wel de cadeautjes halen. Het is niet anders.

Maria

facebookiconpinktwittericonpink

Een gedachte over “Vakantievoorbereidingen

  1. Haha heerlijk herkenbaar, vorig jaar ging ik voor het eerst op wintersport en was ik al maanden bezig met alles verzamelen. Ik woon in de stad, dat lijkt handig maar is het niet altijd, ik ga namelijk op elke gedachten impuls opnieuw de stad in om te kijken en vergelijken. ohh die twijfelzucht. En ja dat van internet herken ik zeer. Nu ga ik over 3 dagen op wintersport, en ga ik eindelijk mijn jas van vorig jaar wasssen( iets ingewikkelder met waterdicht, twijfel twijfel, komt nog wel…) ik heb alles geblokt maar vandaag gaat het gebeuren, ik weet nu al hoe mijn komende 3 dagen eruit gaan zien!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s